Бакалов: Оградата по границата спестява труд на служители

Бакалов: Оградата по границата спестява труд на служители | StandartNews.com

София. Преди построяването на оградата по границата ни с Турция в настоящата й част е имало 160 служители на смяна за охрана, а сега те са около 50-60 на брой. Това посочи служебният вътрешен министър Йордан Бакалов по време на парламентарния контрол. 

Той изрази мнение, че изграждането на съоръжението може да продължи. Според министъра оградата ще реши много проблеми във връзка с миграционния натиск, контрабандата, селскостопански болести. 

„Ако обаче се избере този вариант, не трябва да се подценява това, което ще се случи - а именно това, че нелегалните имигранти ще се опитат да ни заобикалят, включително по море", заяви Бакалов и добави, че ако не доизградим съоръжението, това ще ни е по-евтино, като само си доизградим видеонаблюдението, но задължително трябва да подпишем и споразумение с Турция.

„Бъдете политици на нивото, на което трябва да бъдете, и отстоявайте националните ни интереси. Вземайте тези решения и то по най-бързия начин", обърна се към народните представители Йордан Бакалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай