Акушерката, пребила новородено, имала силно главоболие

Акушерката, пребила новородено, имала силно главоболие | StandartNews.com

Главоболие, болки в стомаха и безсъние. Това са част от задравословните проблеми, които има Емилия Ковачева, пребива новородено през април. Припомняме, че акушерката прекара четири месеца в затвора и вчера бе пусната под домашен арест.

„Трудно разсъждава, трудно влиза в контакт. Безспорно състоянието ѝ е влошено", обяви адвокатът ѝ Владислав Анев в предаването „Здравей, България" по Нова тв.

На въпрос ще поиска ли назначаването на психиатрична експертиза, юристът заяви, че ако Ковачева действително е извършила престъплението, то тя има „много сериозно отклонение от нормалната човешка психика".

„Мисля, че тази жена е била поставена в ненормални условия, дълъг период от време, системно, които са били полуробски", каза още адвокат Анев. „Вината не е само в Ковачева – констатирани са множество нарушения на трудовото законодателство", добави той.

„Дори робовладелците не са си позволявали да експлоатират робите 24 часа, защото са щели да умрат", коментира още адвокатът за извънредните дежурства на акушерката.

От пет камери в болницата са иззети записите само от една, което не е редно, коментира още адвокат Владислав Анев.

Вчера родителите, чието новородено бе пребито от акушерката, отказаха коментар по повод мярката, в която бе пусната Ковачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай