Звезди от Народния благодариха на медици

Аня Пенчева, Георги Мамалев и Мариус Донкин отидоха лично в Ковид отделението на „Софиямед“

Звезди от Народния благодариха на медици | StandartNews.com

Звездите от трупата на Народния театър „Иван Вазов“ Аня Пенчева и Георги Мамалев заедно с директора Мариус Донкин отидоха лично при медици от Ковид отделението и ДКЦ на Университетската болница „Софиямед“.

Те се срещнаха с лекари, сестри и санитари, работещи на първа линия, за да изкажат от свое име и от името на целия екип на театъра благодарност за подкрепата в грижата за здравето на артистите. Почти през цялата изминала година университетски медицински комплекс „Софиямед“ се грижеше безвъзмездно за PCR и антигенните тестове на всички актьори и служители на Народния театър, който се отблагодари за усилията с кампанията „Театърът ви аплодира“.

Ден по-рано директорът на Народния театър Мариус Донкин се срещна лично със собственика на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Михаил Тиков, за да му поднесе и специална благодарствена грамота. Такива плакети получиха и медиците от Covid-отделението на Университетската болница, нейният управител д-р Йордан Пелев и управителят на ДКЦ „Софиямед“ д-р Тинка Данчева като признание за подкрепата им към театъра и изкуството в трудната 2020 година.

„Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха объркани, сега лекарите са с повече знания и умения и знаят как да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме“, каза Георги Мамалев. Аня Пенчева също благодари лично на медиците от „Софиямед“  и се снима за спомен с началник отделението д-р Ценка Георгиева и нейните колеги лекари, сестри и санитари.

В знак на благодарност и като реверанс към това, че нямат време да отидат на театър, но театърът ги обича, Георги Мамалев изнесе импровизиран петминутен спектакъл за екипа на Ковид отделението с хумористични откъси от моноспектакъла си „Разбираш ли ме правилно?“, а след това заедно с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчиха благодарствените грамоти.

„Вие лекувате телата, а ние – душите – затова ви благодарим и ви очакваме в театъра“, каза директорът на медиците. Лекарският екип пък се отблагодари на Народния театър, като подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.

С кампанията „Театърът ви аплодира“, която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с Ковид-19, покланя се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си – все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата.

Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Фото Божидар Марков​​​​​​​

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай