Йорданка Фандъкова аплодира „Смартфонът беглец“

Качествено кино може да се прави и в София, коментира столичният кмет

Йорданка Фандъкова аплодира „Смартфонът беглец“ | StandartNews.com

Йорданка Фандъкова и внукът й се оказаха сред най-въодушевените зрители на „Смартфонът беглец“ в Парадайз. Кметът на София активно се включи в бурните овации след финала на тийнекшъна, режисиран от Максим Генчев по сценарий на продуцента Златина Филипова. „Този филм е доказателство, че киното може да се случва и в София, и в България“, коментира Фандъкова.

Лентата, в която две момчета и едно момиче търсят пари за лечението на болен приятел, е снимана край знакови столични локации, сред които е и храмът „Свети Александър Невски“. Симеон Филипов, Матей Генчев и Василена Стоянова се справят отлично с ролите си в историята, която печели най-много от това, че е фокусирана около конкретна интрига, а не се опитва да дискутира всемирните проблеми. Героите попадат в невероятна ситуация, пренесени в миналото - не знаят накъде да поемат, как да продължат и най-вече: как да се върнат. „Но тъкмо тогава става най-забавно и вълнуващо“, споделя Василена. „Всъщност посланието е ясно и категорично: Да бъдем добри, да си помагаме“, призовава Матей. „Понякога най-странното решение на сериозен проблем може да е най-лесно“, твърди философски Симеон. Когато се връща два века назад, триото юнаци се изправя срещу Вълчан Войвода и поп Мартин, изиграни съответно от лидера на багатурите Горан Гънчев и звездата на киното и театъра Ники Сотиров. После пък историческите персонажи „прескачат“ тук и сега.

„Синът ми не отдели очи от екрана“, похвали се след премиерата Евгени Будинов. Сред поклонниците на възраждащото се детско БГ кино бяха още съветникът по културните въпроси в посолството на Русия у нас Алексей Новосьолов, художникът Ставри Калинов, примата на Музикалния театър Деница Шопова, тв киноманът Павел Владимиров... „Смартфонът беглец“, който вече има няколко международни награди, тръгва по кината от 8 февруари, а ден по-рано е и срещата на тримата изгряващи актьори Матей Генчев, Симеон Филипов и Василена Стоянова с техния фен клуб и с влогърите Симона и Босайде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай