Виртуоз идва за първи концерт в България

Софийската филхармония посреща музиканта на 14 декември

Виртуоз идва за първи концерт в България | StandartNews.com

Колумбийският виолончелист Сантяго Канон-Валенсия идва за първи концерт в България. Софийската филхармония посреща музиканта на 14 декември, съобщават организаторите.

Диригент е маестро Кристиан Мандеал, който ще представи Концерт за виолончело и оркестър №1 от Камий Сен-Санс. Програмата на вечерта включва още увертюрата "Танхойзер" от Вагнер и Симфония №1 от Джордже Енеску.

Сантяго Канон-Валенсия е роден в Богота през 1995 г. и прави своя оркестров дебют като солист, когато е на шест години с Orquesta Filarmónica de Bogotá. Сред отличията му са втора награда и "Фаворит на публиката" на XVI международен конкурс "Чайковски" през 2019 г., носител е на наградата на фондация "Старкер" за 2018 г. Печели трета награда на международния конкурс "Кралица Елизабет" за 2017 г. и др.

Сантяго свири с оркестъра на Франкфуртското радио с Кристоф Ешенбах, Брюкселската филхармония със Стефан Деньов, SWR Symphonieorchester с Андрис Пога, Филхармоничния оркестър на Санкт Петербург с Николай Алексеев, камерен оркестър "Орфей", Антверпенски симфоничен оркестър с Мухай Танг, Мариинския оркестър с Валери Гергиев, камерен оркестър "Московски солисти" с Юрий Башмет и други.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай