Уди Алън: Станах звяр за децата ми

Не ме дразнят нападките и публичното мнение, признава култовият режисьор

Уди Алън: Станах звяр за децата ми | StandartNews.com

Уди Алън отвърна на възобновените по негов адрес обвинения в сексуално посегателство.

Напоследък звезди като Мира Сорвино, Грета Гъруиг, Колин Фърт и Ребека Хол се дистанцираха от култовия режисьор, откакто твърденията, че Алън е блудствал с осиновената си дъщеря Дилън, отново изплуваха на дневен ред покрай движението #MeToo.

„Да бъда критикуван просто се превърна в следващата мода – като диетите със зеле. Актьорите нямат никаква идея какви са реалните факти и просто заемат най-безопасната за тях позиция по темата. Предполагам, че през остатъка от живота ми винаги ще има хора, които ще ме мислят за хищник“, коментира Алън пред „The Guardian“.

Както се знае, през 1992-а беше разкрито, че режисьорът е имал афера с осиновената дъщеря на партньорката си Мия Фароу – Сун-И. След скандала Алън и Фароу имаха язвителна публична раздяла и Мия го обвини, че е изнасилил Дилън, когато момичето е било на 7. Последва разследване на Алън, но той не беше обвинен и оттогава се бори за невинността си.

„Не ме дразнят нападките и публичното мнение. Гневен съм, че ми отнеха възможността да видя как децата ми растат. Не съм говорил с тях повече от 25 години и те са били отгледани, като им е било внушавано да си мислят най-лошото за мен – аз съм звяр в техните очи“, допълва режисьорът.

Алън обаче беше професионално ощетен от обвиненията срещу него. Те провалиха филмовия му договор с „Амазон“, което доведе до съдебен процес на стойност 68 милиона долара.

Но все пак не всички са се отказали от режисьора. Скарлет Йохансон и Хавиер Бардем подкрепиха Алън и са категорични, че в бъдеще биха работили отново с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай