TV7: Синдикът държи служителите без заплати

TV7: Синдикът държи служителите без заплати | StandartNews.com

София. Ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецендетния натиск, който цели ликвидирането на медиите. Ръководството заявява, че е в невъзможност да плати заплатите на служителите си за месец август заради запорираните всички сметки на медиите от временния синдик.

„Това, което виждам, е опит телевизията да бъде смачкана и свалена от ефир. Екипът вече втори месец не е получавал пари. Всеки наш опит да платим заплатите буквално на следващия ден среща реакция - появява се нов запор, ново искане за спиране на сметките, безумни претенции. Т. нар. синдик назначи охранители да пазят телевизията, които предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължим на фирмата им. За какво, питам аз, Обама ли охраняваме? Искаме да чуем ясната позиция на закона", заяви изпълнителният директор Емил Кошлуков.

„Прецедентите са опасно нещо, ако днес това се случва с една телевизия, утре може да стане с друга медия", казват още от телевизията.

Стандарт Нюз припомня, че в началото на юли в двете телевизии влезе синдик заради искането на "Ноу фрейм медия България" на Николай Бареков пред Софийския градски съд за обявяването им в несъстоятелност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай