Том Беринджър превърна "Св. Кирик" в "Санторини"

Том Беринджър превърна "Св. Кирик" в "Санторини" | StandartNews.com

Бургас. Холивудският актьор Том Беринджър превърна за два дни созополския остров "Св. Кирик" в гръцкия Санторини. Замяната ще бъде само "на кино" и е част от сценария на филма "Снайпер 5", който се снима у нас. Американската звезда играе главната роля в лентата на режисьора Дон Майкъл Пол. В продължение на два дни Беринджър "взривява" острова и оцелява на косъм. След това бяга с турски кораб на остров Санторини, който във филма е майсторски подменен с българския "Св. Кирик". Другите места, на които се развива действието в новия екшън, са Сирия и Берлин.

"Опитваме се да сглобим една палитра от различни образи, за да стане филмът интересен. Избрахме да снимаме на българското черноморие, защото има много общи черти със средиземноморските острови. Когато стъпих в Созопол усетих специално усещане. Мястото е прекрасно, градът е много интересен и подходящ за снимки", заяви режисьорът на продукцията Дон Майкъл Пол.

Том Беринджър също сподели, че е очарован от Созопол. "Впечатлен съм от града и най-вече от античната крепостна стена. Изглежда невероятно. Представям си какво е тук през лятото", каза холивудския актьор. Той разказа още, че като дете мечтаел да стане войник. Въпреки, че не успял да сбъдне мечтата си, сега като актьор често играел военни роли.

Заедно с Беринджър в „Снайпер" 5 участват българските актьори Яна Маринова и Георги Златарев. Холивудската продукция и огнените сцени на острова са най-обсъжданото събитие в Созопол тези дни. Най-доволен от снимките обаче е кметът на курортния град Панайот Рейзи. Градоначалникът се надява, че екзотичните острови ще бъдат забелязани от световната киноиндустрия след идването на Беринджър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай