Таланти vs. съквартиранти

Таланти vs. съквартиранти | StandartNews.com

Нова битка в тв ефира от тази вечер

Хлапета пеят бг хитове, Биг Брадър започва със знойни красавици

Люта битка за зрители се заформя от тази вечер в тв ефира. За първи път двете големи частни телевизии започват мегапроекти в средата на август. Колко зрители ще съберат пред малкия екран бТВ и Нова тв в най-отпускарския месец на годината, ще стане ясно утре, когато ще излязат първите рейтинги.

Но тази вечер се очаква десетки хиляди да застанат пред телевизорите, за да видят старта на кастинга за таланти, които ще представят страната ни на Детската Евровизия на 21 ноември в зала "Арена Армеец". БНТ получи правото да организира 13-ия детски музикален фестивал, а правителството осигури финансирането за мегафорума. Страната ни става домакин на Детската Евровизия благодарение на успеха на Крисия, Хасан и Ибрахим, които миналата година станаха втори в конкурса.

От 21 часа по бТВ тази вечер цяла България ще се вълнува с изпълненията на талантливите момичета и момчета, които ще се борят да представляват страната ни на 21 ноември в "Арена Армеец". Зрителите ще могат да проследят изпълненията на първите 16 деца пред предварителното жури. Хлапетата ще заложат предимно на български песни, сред които хитове на Васил Найденов, Ахат, Диана Експрес, Фамилия Тоника и Камелия Тодорова, но няма да липсват и изпълнения на любими чуждестранни хитове, съобщиха от телевизията. Шоуто с изпълненията на първите 16 от общо 120 деца ще продължи час и половина.

Сценична треска обхвана и Нова тв, тъй като в 20 часа тази вечер медията отново отваря ефира си за старта на "Биг Брадър". Не е ясно колко време ще продължи лайфът. Очаква се 7 знойни красавици и 7-те мъже да влязат в къщата в Нови хан в две поредни вечери. Домът на съквартирантите е решен като селска хасиенда. "100% натурален" е мотото на тазгодишния сезон. "В България както за много неща, така и за селото няма еднозначна представа. За едни е идилия, за други кошмар, а за нашите съквартиранти ще бъде по малко и от двете. Селото е много благоприятна тема за предаване като "Биг Брадър", защото позволява да има разнообразни мисии и ситуации - и смешни, и трудни, и любовни дори защото какво по-хубаво място за флирт от среща пред кладенеца", обяви продуцентът на риалитито Нико Тупарев.

В началото на септември

Избираме на живо най-даровитото дете

В началото на септември цяла България ще избере най-даровитото дете, което ще представя страната ни на Детската Евровизия през ноември. Според регламента малчуганите трябва да са на възраст между 10 и 15 г. Тази година също преобладават даровитите момичета, но момчетата са доста повече от 2014 г.

"Състезанието ще бъде много оспорвано. Не само много се забавлявахме, но и изпитахме истинско удоволствие да видим и чуем толкова много талантливи деца, част от които вече имат много сериозен репертоар и изяви в България и чужбина", коментира пред радио N-Joy и бТВ радио Евгени Димитров. Той е част от предварителното жури, което има тежката задача да избере най-добрите измежду 120 кандидати. В тази фаза на конкурса заедно с него журират Слави Трифонов, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев - екипът, открил таланта на Крисия миналата година.
Националната селекция на "Детската Евровизия 2015" започва тази вечер от 21 часа по bTV. Продължава във вторник и сряда, както и на 24, 25 и 26 август от 21.30 часа по bTV. Кои ще бъдат 24-те деца, избрани от предварителното жури да продължат напред, ще стане ясно в началото на полуфиналната фаза - на 31 август. В последния ден на месеца, както и на 1, 2 и 3 септември ще бъдат избрани 12 финалисти. В тази фаза ще се включи Орлин Павлов, който ще е третият член на комисията, излъчена от bTV, БНТ и продуцентска компания "Седем осми", който ще оценява полуфиналистите и финалистите заедно със Слави Трифонов и Евгени Димитров. На тяхна помощ ще дойдат и зрителите, които чрез интернет и есемес гласуване ще посочат част от 12-те най-даровити деца. След това, в първата седмица на септември, журито и зрителите ще изберат талантливото дете, което ще представи страната ни на големия конкурс "Детска Евровизия" на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София. Тринадесетото издание на детския конкурс ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на "Детската Евровизия" е #discover (#откривай).

"Домакинството на "Детската Евровизия" е невероятен успех за страната ни. Изпитах истинско щастие, когато научих тази новина преди месеци и съм благодарен на БНТ за доверието, което ми гласува. Никога няма да забравя магията на сцената на Евровизия и знам, че през ноември още едно българско дете ще я усети. Сигурен съм, че страната ни отново ще бъде представена достойно и ще обърнем погледа на Европа към огромния талант на децата в България", заяви Орлин Павлов.

Лолита, дама от Сибир и ледена кралица в къщата

Водещият на "Биг Брадър" Ники Кънчев разкри по малко за жените, които тази вечер ще започнат да влизат в къщата. "Шеметна изкусителка, която прилича досущ на Лолита, дзен красавица, фрапантна дама с руско потекло, която идва от Сибир, ледена жена, за която да показва емоции е признак на лошо възпитание, ромка висшистка с мъж чужденец, който отглежда детето й, топлес красавица", повдигна загадката около съквартирантите Кънчев. Той допълни, че най-възрастната участничка има петима синове и е преживяла много бурни житейски обрати. Кънчев отказа да разкрие подробности около мъжете, като само подхвърли: "Те са толкова интересни, че оставяме на зрителите да се срещнат с тях очи в очи в понеделник в 20 часа".
"Този сезон участниците са наистина интересни, защото вече се е натрупала маса от едно ново поколение фенове на предаването, за които истинска мечта е да участват. Комбинацията от персонажите е изключително силна, очакваме феноменална динамика в групата от 14 участници", заяви продуцентът на риалити формата Нико Тупарев.
Шефовете на шоуто са решили да "настанят" участниците в селска къща. Те са подготвили за съквартирантите спалня под звездите, баня на открито, външен "нужник", лятна кухня с трапезария, механа и кокошарник с живи гъски, кокошки и петел. Мъжете и жените в къщата ще разпускат по миндери, застлани с традиционни български одеяла и черги. Кухнята пък, която е в двора, ще предизвика участниците с голям казан, в който те ще трябва да приготвят храната си. Най-голямата изненада в натуралния интериор е банята - тя е на двора, а импровизираният "бойлер" представлява варел с вода. Отоплението на водата ще зависи от климатичните особености на времето, разкриват от кухнята на предаването.
Станалият популярен от последния сезон на "ВИП Брадър" Пламен Медаров ще предоставя биохрана за хладилника на къщата, стана ясно вчера. Той изтъкна, че е започнал такъв бизнес през последните месеци и ще се грижи за традиционната кухня на съквартирантите.
Победителят от шоуто ще си тръгне с 50 бона и луксозен автомобил. "Биг Брадър" обаче ще прелее във "ВИП Брадър". Така двете риалити шоута ще продължат 4 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай