Парцалев, Гришата Вачков и Йоско по БНТ2

Кино, музика и детски филми за останалите вкъщи

Парцалев, Гришата Вачков и Йоско по БНТ2 | StandartNews.com

Големият Георги Парцалев гледаме в петък от 12,30 часа в „Два диоптъра далекогледство“ по БНТ2, а след това Григор Вачков краде мома в „Мъжки времена“ от 17,35 часа. В събота е „Гневно пътуване“ заедно с Йосиф Сърчаджиев от 15,30 часа, а в неделя от 16 часа „Черно-бяло кино“ повежда по дирите на страшния хайдутин „Шибил“.

От вторник до петък от 23,45 часа - напрежение, загадки, семейна драма и романтични изненади с италианския криминален сериал „Не убивай!“. За обратите в любовта - „Игри при срещи за запознанства“ в събота от 22,30 часа. А в неделя от 21,50 часа е романтиката „Менсфийлд парк“.

Интересни научни факти, любопитни истории за непознати земи и нови открития предлага документалистиката на БНТ2. Поредицата за Войните на Наполеон продължава с пораженията на френската империя - от понеделник до сряда в 20 часа.

Разходката из Европа  е с поредния епизод на „Пътешествия“ във вторник от 21,30 часа.

Научни хипотези и факти за това „Как е устроена Вселената“ може да разберете в четвъртък от 20 часа. Как се възпитават герои – във филма „Баба Тонка отвъд легендата“ в петък от 11,20 часа. Историята на Йосиф Сърчаджиев ще видите в „Дяволиите на Йосиф“ в събота от 16,55 часа. В неделя от 19,30 часа „Олтарите на България“ разкриват спорове и страсти около снимката на първия Църковно народен събор.

Всеки делничен ден детският сутрешен блок е от 8 до 9 часа. От 16,15 часа са приключенията на „Сребристия жребец“. А „Васко да Гама от село Рупча“ ще завърши своето приключение в събота от 9,20 часа. Но в неделя започва съперничеството между борци и шахматисти с първия епизод на „Рицаря на бялата дама“, точно в 7,45 часа.  За любителите на куклите е приказката „Пакостливото джудже“, разказана от актьорите от Държавния куклен театър - Варна в събота от 9,45 часа. А щом е тъмно вече вън, време е за „Приключенията на Илайъс“.

В петък, 30 април, е грандиозният концерт, с който Нели Рангелова отбелязва 40 години на сцената – с Васил Найденов, Георги Христов, Графа, Мария Илиева, Тони Димитрова, Веселин Маринов и много други. От 22 часа  ансамбъл „Чинари“ поднасят колоритния танцов спектакъл „Ние, българите“ с оригинален сет от тъпани. В събота от 21 часа е концертът на група „Д2“ със специалното участие на Любо Киров. Неделята е посветена на класиката с постановката „Лакме“ на Софийската опера и балет от 20 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай