"От какво се страхува Вирджиния Улф" оживява на сцената

Това е и първата премиера за 2024

"От какво се страхува Вирджиния Улф" оживява на сцената | StandartNews.com

Режисьорът Тея Сугарева поставя в I AM Studio авторския спектакъл "От какво се страхува Вирджиния Улф". Това е и първата премиера за 2024 година в I AM Studio - независимото пространство за театър (ул. Георги С. Раковски, 149).

На 7 и 11 януари от 20 часа, публиката ще проследи житейската съдба на една от най-важните фигури в модерната литература. В ролята на Вирджиния Улф е Александра Димитрова. Йордан Ръсин, Мартин Димитров и Камелия Хатиб са останалите от звездния актьорски екип.

Действието се развива по време на напрегнатите военни времена, когато светът е на път да се сблъска с втора голяма катастрофа, Вирджиния Улф е на ръба на силите си. Здравето й е влошено, умът й е неспокоен, вече не може да пише, не може да чете. За последен път прави опит за самоубийство. Този път успешен.

Спектакълът се опитва да преосмисли този акт, да прозре в него необикновената красота на душата, и неутолимата жажда за живот - същински и пълнокръвен, свободен от условности и страхове. Да провиди в смъртта достоен и жизнеутвърждаващ акт.

Спомените за уюта на детството, безразсъдството на младостта и неизбежността на първата любов разпукват суровия образ на ерудирания интелектуалец и ни срещат с една друга Вирджиния. Крехка и ранима, едновременно чужда, но и много близка, уловена в непрестанната борба със страховете си, преодоляваща всеки час, всяка минута границите на видимото с размаха на истински осъзнат творец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи