Обрат! Директорът на Народния съди Камен Донев

В Софийския районен съд са образувани две дела във връзка с напрежението между Морфов и Василев

Обрат! Директорът на Народния съди Камен Донев | StandartNews.com

Скандалът в Народния театър "Иван Вазов" се пренесе в съда. След като месеци наред обществеността беше свидетел на задълбочаващия се конфликт между директора Васил Василев и режисьора Александър Морфов, довел не само до дисциплинарното му уволнение, но и до разделение в гилдията, сега в спора беше замесен и съдът.

В Софийския районен съд са образувани две дела във връзка с напрежението между Морфов и Василев, пише правният сайт "Лекс".

Първото е по иск на актьора Валери Йорданов срещу Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му състояние сериозно се е влошило, след като научил, че е започнала проверка срещу неговия "духовен баща" Александър Морфов. Заради това той е завел дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лв., но засега е предявил частичен иск за 1000 лв.

Второто дело е по тъжба на директора на театъра, който се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида, като му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай