Четвъртък,

Минеков: Ще разнищим миналото

От: Агенция Стандарт -
Минеков: Ще разнищим миналото
A
A
A

"През последната седмицата нещата в Министерството на културата прегряват. Това, че трябва да свършим за 2 месеца всичко, което не е свършено за 10 години, изглежда реалност. Има огромни количества подадени жалби". Това каза министърът на културата Велислав Минеков на брифинг, предаде "Дарик".

По думите му жалбите са разнопосочни – от отделни лица, от собственици на ценни имоти, закъснели с години преписки и др.

"Не мога да отговоря на всички. При нас работата започва рано сутринта, а вечерта продължава и след като се приберем. Моля да бъда извинен от всички, които ме търсят за помощ, но не мога да откликна на всички. Каквото е възможно ще направя, но все пак ние сме част от правителство, което подготвя избори", посочи Минеков.

Той заяви, че в този момент Министерството на културата се е заело с две основни задачи – да направи "основни пътеки за бъдещето на министерството, за промяна в няколко закона, и да се види какво се е случвало в миналото".

По думите на министъра на културата има много предложения за промяна в Закона за културно наследство, за радиото и телевизия, авторските права и др.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички