Минеков: Ще разнищим миналото

Трябва да свършим за 2 месеца всичко, което не е свършено за 10 години,заяви министърът

Минеков: Ще разнищим миналото | StandartNews.com

"През последната седмицата нещата в Министерството на културата прегряват. Това, че трябва да свършим за 2 месеца всичко, което не е свършено за 10 години, изглежда реалност. Има огромни количества подадени жалби". Това каза министърът на културата Велислав Минеков на брифинг, предаде "Дарик".

По думите му жалбите са разнопосочни – от отделни лица, от собственици на ценни имоти, закъснели с години преписки и др.

"Не мога да отговоря на всички. При нас работата започва рано сутринта, а вечерта продължава и след като се приберем. Моля да бъда извинен от всички, които ме търсят за помощ, но не мога да откликна на всички. Каквото е възможно ще направя, но все пак ние сме част от правителство, което подготвя избори", посочи Минеков.

Той заяви, че в този момент Министерството на културата се е заело с две основни задачи – да направи "основни пътеки за бъдещето на министерството, за промяна в няколко закона, и да се види какво се е случвало в миналото".

По думите на министъра на културата има много предложения за промяна в Закона за културно наследство, за радиото и телевизия, авторските права и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай