Легендарен пианист идва в България

той ще представи Концерт за пиано №24 от Моцарт

Легендарен пианист идва в България | StandartNews.com

Легендарният пианист Стивън Ковачевич ще свири за българската публика на 25 януари в зала "България". Под палката на маестро Найден Тодоров той ще представи Концерт за пиано №24 от Моцарт.

Във втората част Софийската филахрмония ще зарадва меломаните със Симфония №5 oт Бетовен.

С международна кариера, обхващаща повече от шест десетилетия, Стивън Ковачевич отдавна е признат за един от най-търсещите интерпретатори - "Музикант, напълно погълнат от своя занаят, неговите интерпретации са като ничии други, излъчващи директно от сърцето: музикални послания на мъдрост, мир, примирение и надежда "(The Washington Post).


Ковачевич е известен с това, че никога не се страхува да поема както технически, така и музикални рискове, за да постигне максимално изразително въздействие. Той свири с най-големите оркестри, изнася редовно концерти в Европа, Далечния изток, Австралия и Нова Зеландия и е редовен гост на престижни фестивали по целия свят. Той е традиционен гост на фестивала на бившата си съпруга Марта Аргерич.

През 2008 г. той презаписва вариациите на Диабели на Бетовен, точно 40 години след първия си запис на произведението. Този запис на Onyx му печели Classic FM Gramophone Editor"s Choice Award (2009) (2009) и Gramophone Magazine Top Choice Award (2015), с мотива: "Опитното му, но безстрашно майсторство разкрива нещо ново с всяко слушане ..."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай