Понеделник,

Културни дейци получиха ордени от президента

От: Редактори -
108
Културни дейци получиха ордени от президента
A
A
A

Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на шестима изтъкнати творчески дейци и общественици, допринесли за културното развитие на страната.

На тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 с орден "Стара планина"-Първа степен бяха отличени театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов. "Артистите черпят вдъхновение от публиката, която е и техен съдник", подчерта Константинов и добави: "Затова моята благодарност и дълбок поклон е пред всички тези, които са ни съпътствали през целия творчески живот, на които ние всяка вечер с дълбоко уважение сме се прекланяли от сцената".

За принос в развитието на културния и духовен напредък на страната бяха отличени още художникът Христо Панев, актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов, председателят на Гражданското сдружение "Епископ Йосип Щросмайер" Трифон Павлов, както и дългогодишният директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Милка Митева.

От своя страна държавният глава подчерта, че церемонията е заслужено признание за блестящите професионални успехи на културните дейци: "Вашите постижения са повод за лично удовлетворение, но те са и обществен капитал с висока стойност. Вашите успехи са гордост за цялата нация".


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички