Кой триумфира на музикалните награди на БГ Радио

Тото прибра четири статуетки

Кой триумфира на музикалните награди на БГ Радио | StandartNews.com

С грандиозната церемония БГ Радио отбеляза и своята 20-годишнина. Церемонията, която се превърна в българската „Евровизия“, предизвика еуфория и изправи зрителите на крака. На огромната сцена в зала „Колодрум“ в Пловдив се появиха най-обичаните и популярни лица на българската музика и шоубизнес.

Тото триумфира с 4 статуетки, включително грабна и приза за „БГ Изпълнител на годината“. Наградата му връчи репортера на „Новините на NOVA” Анна-Мария Конова.

„Това е шампионската лига на музиката. Когато спечелиш, означава, че си тренирал и си се преборил, за да излезеш победител“, сподели Тото.

Поли Генова, която бе водеща на церемонията за втори път грабна отличието „БГ Изпълнителка“. Миро получи признанието на слушателите на БГ Радио в категориите „БГ Текст“ и „БГ Песен“.

„Българката музика печели от тези награди и това е само началото на нещо голямо. Имаме завръщане на качествени млади артисти“, призна изпълнителят.

Наградата за „БГ Албум“ грабна Михаела Маринова, която представи най-новата си песен „Сериал“. Парчето е избрано за саундтрак към новия сезон на сериала „Пътят на честта“.

„Песента се роди на едно много красиво място. В красивата вила на Павел Николов до морето. Сред природата се прави най-хубавата музика“, категорична бе тя.

Сред премиерите на 12-те най-нови песни на годината бе изпълнението на 4Magic, Павел и Венци Венц. Песента им е вдъхновена от желанието на загиналия алпинист Атанас Скатов да покорява върхове, но останал завинаги в подножието на втория по височина връх в света К2.

„Нищо, което правиш с любов и желание, не е трудно“, сподели Павел.

Наградите на БГ Радио са единствените награди, избрани изцяло от българските слушатели и фенове на българската музика. Над 20 хиляди са гласувалите тази година, а специалната награда „БГ Вдъхновител“ на името на Ана-Мария Тонкова, която се дава за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика тази година бе връчена на Тоника СВ и Стефан Диомов. Групата я посвети на незабравимата Ваня Костова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай