Китайският тигър рани магната Мърдок

Уенди Денг била непоносима вкъщи, издава бавачка за третата жена на Рупърт

Китайският тигър рани магната Мърдок | StandartNews.com

Рупърт Мърдок е в онази не особена приятна позиция, в която колкото и голямо да е едно богатство, трудно би могло да компенсира напредъка на възрастта. Медийният магнат научи твърде неприятна тайна за съпругата си Уенди Денг: азиатката преминала през леглото на един от най-близките семейни приятели - Тони Блеър. Милиардерът и шеф на News Corp подаде молба за развод с третата си и по-млада с 37 години от него жена заради "настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака".

45-годишната китайка Денг ще получи няколко от най-луксозните и скъпи апартаменти в Манхатън, чиято стойност се изчислява на около 160 милиона долара. Това не е нищо за капацитета на Мърдок и за негова финансова утеха Уенди няма никаква официална позиция в многомилиардния бизнес, което би й попречило да отмъкне огромни суми. Бракът им продължи 14 години.

Уенди и Рупърт се срещат през 1997 година по време на фирмено парти в Хонконг. Красавицата, която често наричат "китайския тигър", бързо успява да завърти главата на Мърдок. Тогава тя работи в хонконгска телевизия. Само след няколко месеца медийният магнат вече е напълно убеден, че тя ще е следващата му съпруга. Започва разводът му с Анна Мария Торв, с която са заедно цели 30 години. В обръщение към медиите Анна пише:

"Причината за развода е неоригинална - и се корени в аферата на Рупърт с Уенди Денг. Това сложи края - неговото желание да продължи тази афера. Мислех, че имаме прекрасен, щастлив брак. Очевидно съм сбъркала. Рупърт се превърна в крайно безсърдърчен и труден човек, без всякакво желание да спаси брака ни. Той просто изгуби интерес към семейството."

Разводът на Мърдок с Торв е най-скъпата раздяла в историята. Ана получава от собственика на News Corp един милиард и осемстотин хиляди долара. Малко след края на развода Ана бързо сключва нов брак - с финансиста Уилям Ман.

А по-малко от три седмици, след като Мърдок е получил развод, минава под венчило с Уенди. Две години след женитбата се ражда дъщеря им Грейс, а след още две друго момиче - Клоуи. Тони Блеър става кръстник на Грейс; близост, която съвсем скоро ще завлече Денг в чужди и влиятелни обятия.

Биографията на Уенди е от онези истории, в които бедно момиче успява да се докопа до върха през яростното желание за успех и домогване до богат съпруг. Тя отрасва в малко китайско градче, в което липсвала дори топла вода. Баща й работи във фабрика и едва изхранва четирите деца в семейството. Още като момиче тя е напълно решена да избяга от провинциалността и беднотията. През 1987 г. се появява реалният шанс - изкусителната китайка среща американски бизнесмен Джейк Чери и неговата съпруга, които работят за няколко месеца в Китай. Тя влиза под кожата на фамилията и с тяхна помощ успява да се домогне до виза за Щатите. И както често става,

Денг успява да разведе бизнесмена с жена му и да измести официалната му съпруга

С финансовата помощ и опека на 30 години по-възрастния Джейк мацката успява бързо да изкачи социалната стълба в Щатите - завършва икономика в калифорнийски университет, а после и магистратура по мениджмънт в Йейл.

Китайската бавачка на семейството Уинг Хшу Су наскоро разкри тайните от дома на Уенди и Рупърт. "Когато Уенди се прибираше в дома, замирисваше на война. Тя избухва от най-малкото нещо, характерът й е нервен, раздразнителен. Псува директно пред децата. Всеки, който е работил за нея, я мрази", разкрива Су. И добавя: "Една от другите бавачки бе направила някаква грешка в колата. Уенди беше казала на шофьора да спре, изкара бавачката навън, затвори вратата и я остави на пътя, продължавайки напред с колата", твърди още Уинг Хшу Су. Съвсем противоположни са впечатленията й от Рупърт Мърдок. "Той е джентълмен. Оценяваше труда ми. Много спокоен и уравновесен. А Уенди псуваше дори него."

В момента двете им общи деца Грейс (11 г.) и Клоуи (9 г.) притежават общо 8,7 млн. акции на компанията, но без право на глас.

Бракът с китайския тигър често присъстваше като повече от успешен в медиите. Най-вече заради контраста между Уенди и Рупърт, считани за две противоположности. Мърдок е хладен и консервативен, затворен в себе си - Уенди пък е енергична и изключително социална, пишеха често за двойката. Когато през 2011 г. медиите на Мърдок попаднаха под обстрела на обществената омраза заради всеобхватни телефонни подслушвания и се стигна до съд, Уенди успя да подкрепи мъжа си така, както може само една истинска жена. Стигна се до сценка в съда, в която младокът Джонатан Боулс хвърля торта по Мърдок - атака, предотвратена от самата Уенди,

която пресече "паса" и изпрати сладкиша обратно в лицето на активиста

На всичкото отгоре мъжът получи 6-месечна условна присъда, а азиатката одобрението на китайците - случката бързо се превърна в повод за национална гордост в родината й.

Интересен факт за Уенди е, че китайското й име Уен Ге означава културна революция, в знак на почит към движенията на 1968 г., чийто отзвук е силен и в Китай. По-късно тя променя името. В гимназията води отбора по волейбол и всички й предвиждат кариера в спорта: начинание, от което тя се отказва, тъй като е твърде малко за амбициите й. В светската й среда винаги присъства Никол Кидман, с която са много близки приятелки. Хю Джакман, Боно, Марк Цукърбърг и Иванка Тръмп са също сред най-добрите дружки на китайката. В списъка с "приятелската зона" години стоеше и Тони Блеър - очевидно стигнал е по-далеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай