Художник рисува известни с хранителни продукти (ВИДЕО)

Художник рисува известни с хранителни продукти (ВИДЕО) | StandartNews.com

Художник от Великобритания рисува потрети на знаменитости, като за целта си служи с хранителни продукти, пише в. "Дейли мирър", цитиран от Нова телевизия. Материалите, използвани от 26-годишния Нейтън Уайбърн, загатват на кого принадлежи изобразеното прочуто лице. Ликът на певицата Адел, например, е изрисуван със сирене Филаделфия, в чието наименование се съдържа нейното име.

За портрет на известната кулинарка Мери Бери, фамилията на която означава дребен безкостилков плод, художникът е използвал ягоди, къпини, боровинки, малини. Лицето на прочутия мистър Бийн е претворено с консервиран боб от популярна британска марка.

Ликът на легендарната Джуди Гарланд, изпълнила хитовото парче "Somewhere Over the Rainbow" ("Някъде отвъд дъгата") във филма "Магьосникът от Оз", е нарисуван с бонбонки в цветовете на дъгата.

По случай отминалия Ден на палачинката Нейтън Уайбърн е направил портрет на канадския певец Джъстин Бийбър. Творението му е отнело три часа, в това число и приготвянето на 12 палачинки.

"Храната носи не само удоволствие, но е и отлично средство да се отприщят творческите заложби. Жалко е, че твърде много хора се притесняват да дадат воля на въображението си в кухнята. Колкото по-рано човек осъзнае какво забавление може да осигури храната, толкова по-добре", казва Нейтън Уайбърн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай