Неделя,

Гледаме бой по Шекспир в НАТФИЗ

От: Агенция Стандарт -
257
Гледаме бой по Шекспир в НАТФИЗ
A
A
A

Фото Теодора Тодорова

На 20, 23 и 30 януари от 19.30 часа на Камерна сцена, НАТФИЗ, възпитаниците на проф. Здравко Митков ще се изправят за първи път пред публика с премиерата на „Карнавална нощ“ по Уилям Шекспир. Режисьор на спектакъла е Людмила Стоин, сценографията и костюмите са на Юлияна Войкова-Найман, музика е на Мира Искърова, хореография е дело на ас. д-р Александър Манджуков, сценичен бой - доц. д-р Камен Иванов.

„Карнавална нощ“ е история за търсенето и капризите на съдбата. Това е една комедия за хората и кръговрата, в който те неизменно се въртят. Веселият празник на живота, в който ни очаква много смях и забава, много обрати и случайни срещи. Зад всеки ъгъл се крие изненада, която често е заложена от собствените ни стремежи и мечти. Докато близки се губят в житейската буря, шансът събира непознати, за да ги остави завинаги заедно. Любовта се крие предрешена съвсем близо. Тя трябва само да бъде забелязана под привидната невъзможност. Но във вихъра на забавата, може и да не разпознаеш човека под маската и да вземеш за свой някой чужд. Желанията могат да подлъгват, че невъзможното е възможно. Смехът може да е до сълзи. Приятелството може да е заблуда. Обичта може да бъде предадена. Отмъщението може да е сладко. Опиянението може да е измамно. Може накрая да останеш сам. Шегата може да се окаже жестока подигравка. Може и просто да се посмееш на човешката недосетливост. Бъдете бдителни – всички са маскирани и всеки играе някой друг. Няма нищо страшно. Това са правилата на карнавала. В неговия забързан ритъм, след музика и танци, до теб остава този, когото държиш за ръка. А сега да свалим маските.

Театър НАТФИЗ спазва всички противоепидемични мерки, предписани от Министерството на Здравеопазването на Република България. По тази причина в Голяма зала ще бъдат допускани не повече от 200 зрители, а в камерната Сцена 47 не повече от 30 посетители (през място и шахматно).


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com