Филм с Димо Алексиев отива в Америка

"Дани. Легенда. Бог" ще се радва на дистрибуция в Северна Америка, Великобритания и Ирландия

Филм с Димо Алексиев отива в Америка | StandartNews.com

Българският филм "Дани. Легенда. Бог" тръгва на международен поход. След като направи официалната си премиера у нас първо на "Златна роза" във Варна, а след това и на София Филм Фест, продукцията с участието на Димо Алексиев се отправя към чужди територии. Това стана ясно, след като от "Reel 2 Reel Films Limited" оповестиха, че заглавието ще се радва на дистрибуция в Северна Америка, Великобритания и Ирландия.

Премиерата на "Дани. Легенда. Бог" зад граница е предвидена към момента за второто тримесечие на 2021-а, като скоро се очаква да стартира и широкото разпространение на филма и по нашите кина или онлайн платформи. Режисьор и сценарист е българинът с постоянен адрес в Англия Явор Петков. По думите му, идеята му е да постави зрителя до гранде мафиота в малкия град (Алексиев), вместо да предоставя директен достъп до ума на местния феодал.

Освен на отделни събития у нас, "Дани. Легенда. Бог" бе прожектиран и в рамките на кинофеста във Варшава, от където с комплименти си тръгна Димо Алексиев. Именно по негов адрес директорът на форума Стефан Лаудин коментира, че "е като Златан Ибрахимович на големия екран", пише "Монитор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай