Неделя,

Филм с Димо Алексиев отива в Америка

От: Агенция Стандарт -
256
Филм с Димо Алексиев отива в Америка
A
A
A

Българският филм "Дани. Легенда. Бог" тръгва на международен поход. След като направи официалната си премиера у нас първо на "Златна роза" във Варна, а след това и на София Филм Фест, продукцията с участието на Димо Алексиев се отправя към чужди територии. Това стана ясно, след като от "Reel 2 Reel Films Limited" оповестиха, че заглавието ще се радва на дистрибуция в Северна Америка, Великобритания и Ирландия.

Премиерата на "Дани. Легенда. Бог" зад граница е предвидена към момента за второто тримесечие на 2021-а, като скоро се очаква да стартира и широкото разпространение на филма и по нашите кина или онлайн платформи. Режисьор и сценарист е българинът с постоянен адрес в Англия Явор Петков. По думите му, идеята му е да постави зрителя до гранде мафиота в малкия град (Алексиев), вместо да предоставя директен достъп до ума на местния феодал.

Освен на отделни събития у нас, "Дани. Легенда. Бог" бе прожектиран и в рамките на кинофеста във Варшава, от където с комплименти си тръгна Димо Алексиев. Именно по негов адрес директорът на форума Стефан Лаудин коментира, че "е като Златан Ибрахимович на големия екран", пише "Монитор".


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com