Ето кога гледаме най-скъпия сериал в историята

Снимките за първия сезон на поредицата за "Властелинът на пръстените" са приключили в Нова Зеландия

Ето кога гледаме най-скъпия сериал в историята | StandartNews.com

Мултимилионната телевизионна версия на "Властелинът на пръстените" на "Аmazon" ще излезе на екран през септември 2022 г., съобщиха от "Amazon Studios".

От стрийминг платформата Amazon Prime Videos информираха, че снимките за първия сезон на поредицата са приключили в Нова Зеландия и публикуваха първи официален кадър от сериала.

"Пътешествието започва на 2 септември 2022 г. с премиерата на нашата поредица "Властелинът на пръстените" по Amazon Prime Videos", се посочва в изявлението, направено от Дженифър Салке, президент на "Amazon Studios".

Говори се, че разходите около него възлизат на 465 милиона долара, а фактът, че от компанията са обявили, че ще бъдат заснети общо пет сезона, автоматично го превръща в един от най-скъпите продукции в телевизионната история. Според прессъобщението епизодите, които се очаква да излязат след година, ще бъдат излъчвани веднъж седмично.

Ситуиран в Средната земя, сериалът ще отведе зрителите на непознати приключения, предшестващи с хилядолетия събитията, описани в книгите "Хобит: Билбо Бегинс или до там и обратно" и "Властелинът на пръстените" на писателя Дж. Р. Р. Толкин, предава БТА.

Актьорският състав, който застава пред камера, включва британските актьори Робърт Арамайо и Джоузеф Моули, познати с ролите си в хитовата фентъзи поредица "Игра на тронове", британския театрален актьор Оуейн Артър, британско-иранската актриса Назанин Бониади, австралийския актьор Том Бъдж, британската актриса Морфид Кларк, словашко-американската актриса Ема Хорват и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай