Джон Сноу е мъртъв - и край (ВИДЕО)

Джон Сноу е мъртъв - и край (ВИДЕО) | StandartNews.com

Първият цялостен нецензуриран трейлър за новия сезон на епичния сериал "Игра на тронове" възбуди феновете на сагата по целия свят. Дългото минута и 41 секунди видео с бързосменящи се кадри изглежда обаче предлага само клюки и хипотези за сюжета, който започва на 24 април по HBO. Съдбата на любимите герои, някои от които краят на пети сезон остави в смъртна опасност, е неясна, след като авторът Джордж Мартин отложи издаването на книгата за след излъчването на сериала. За намаляване на напрежението у феновете ето детайлен разбор на трейлъра, който разкрива интересни подробности.

Всички се вълнуват най-вече за съдбата на Джон Сноу. Във видеото отново го виждаме да лежи в снега, прободен на няколко места от собствените си братя, досущ като Цезар. Изглежда мъртъв и е мъртъв. Феновете му трябва да приемат този тъжен факт. Актьорът Кит Харингтън беше засечен на снимачната площадка, което породи съмнение, че може да се появи отново я като бял бродник или призрак. Но и тези надежди рухнаха, след като Харингтън каза пред Time Out London: "Вече не съм част от шоуто. Определено не участвам в новия сезон. Заснех някои сцени като труп. Знам колко време ще бъда труп, но не мога да ви кажа." Последната сцена от трейлъра също потвърждава това - Сер Давос стои до положеното му тяло и се кани да се бори с някого.

В трейлъра се вижда как корабът на Джейми се завръща от Дорн, носейки тялото на мъртвата му дъщеря. Той и сестра му Церсей очевидно не са щастливи, все пак две от децата им вече ги няма. Още повече, че Церсей извървя своя 45-минутен път на срама в края на миналия сезон. "Ние сме единствените, които имат значение. Всичко, което те взеха от нас, ще си го върнем и повече", й казва Джейми. Сега те са готови за отмъщение. В Кралски чертог нещата стават все по-сложни. Върховният врабец на сектата владее положението и изглежда става все по-силен. "Всеки един от нас е беден и безсилен - и все пак заедно бихме могли да съборим империя", казва той. Вижда се как един от неговите служители се изправя пред Церсей и я моли да отстъпи - или ще има насилие. "Избирам насилието!", отговаря гордо Церсей.

Сер Давос, верният слуга на Станис Баратеон, пък стои на нещо като погребална клада. Но какво е това - дали не е самият Станис, към чиято глава замахна с меч Бриен, зрителите така и не видяха. В "Игра на тронове" убийствата никога не се спестяват, така че кончината на Станис е доста съмнителна. Той и войниците му бяха покосени в битка с Болтън. Мелисандра, вярната жрица на Станис, също най-накрая си признава, че победата, която тя предсказа, е била лъжа. След тази победа Болтънс вече са единствените владетели на Севера. Но от техен плен успя да избяга истинската наследница на Старките - Санса. Тя се спаси заедно с Грейджой от извратения Рамзи Болтън, който я ползваше за сексробиня, и както се вижда - изглежда много по-добре. Но все още не се знае накъде е тръгнала и къде ще стигне. Актрисата Софи Търнър се изпусна на червения килим на "Оскарите", че нейната героиня ще преживее шести сезон. Това е повод за тост, като се има предвид как измират главните герои в тази кървава поредица. Търнер заяви преди това, че Санса ще преживее такива промени, че на мнозина ще се стори неузнаваема.

Още по-интересно е какво става с майката на драконите Дайнерис. Нейният бивш верен съветник намери пръстена й в пустинята и изглежда ще тръгне да я спасява. Той самият обаче е заплашен от смърт, след като беше докоснат от каменните хора. Лоши дни изглежда са настанали и за Дайнерис. Секси кралицата е заловена от орда дотраки, които не се отнасят добре с нея - виждаме я да в същата синя рокля от края на миналия сезон, мръсна, разчорлена и едва крепяща се.

Завръща се Бран Старк - вече пораснал и научил да управлява уникалните си сили. Един от най-младите наследници на рода Старк практически пропусна предния сезон. Сега той се изправя лице в лице с Краля на белите бродници и както беше неколкократно намекнато досега, ще е единственият, който ще може да го победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай