Джоли е господарка на злото

Джоли е господарка на злото | StandartNews.com

Анджелина Джоли се развихря в поредната злодейска роля. Във филма "Господарка на злото" тя е красива и невинна млада жена, станала жертва на безмилостно предателство, което превръща чистото й сърце в камък.

В "Беоулф" Джоли бе изкусителна вещица, тук играе лошата орисница от "Спящата красавица", анимацията на "Дисни" от 1959 г. по приказката на Шарл Перо. Нейната героиня Злодеида невинаги е била такава, но подло предателство превръща сърцето й в камък. Тя е решена да отмъсти и да защити народа си затова подхваща епична битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка Аврора. Докато Аврора расте, тя се озовава в центъра на кипящ конфликт между Горското царство, което е възпитана да обича и кралството на баща й, което е нейното наследство. Злодеида разбира, че Аврора държи ключа към мира в земите им и решава да предприеме крайни действия, които ще променят двата свята завинаги.

Вдъхновение за пресъздаването на сложния й характер Анджелина открила в самия живот. "Макар и подтиквана от копнежа за отмъщение, Злодеида яростно защитава земята, която обича, и всички същества, които я населяват. Надявам се, че публиката, и особено младите жени, ще осъзнаят колко важно е да развият чувство за справедливост и усещане кое е честно и за какво си заслужава да се бориш. Ще видят, че могат да бъдат воини и в същото време нежни, женствени и прочувствени създания, с цялото многообразие от проявления, което всяка жена притежава", обяснява Джоли за героинята си.

Принцеса Аврора се играе от невинната тийнейджърка Ел Фанинг, крал Стефан е Шарлто Копли ("Елизиум"). Участват още Миранда Ричардсън, Имелда Стонтън и Джуно Темпъл.

Лентата е режисьорски дебют на сценографа Робърт Стромбърг, печелил "Оскар" за работата си по "Аватар" и "Алиса в Страната на чудесата". Като фон вече звучи новата версия на песента Once Upon a Dream, изпълнявана сега от Лана Дел Рей - по музика от балета на Чайковски "Спящата красавица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай