Coldplay пуска нов албум догодина

Coldplay пуска нов албум догодина | StandartNews.com

Музикантите от Coldplay ще издадат нов албум и през 2015 г. след като предстоящото излизане на новата им тава "Ghost Stories" следващия месец, съобщиха от Контактмюзик. 

"Ghost Stories" се различава от традиционното звучене на Coldplay, а сега става ясно, че бандата планира издаването на нов диск през 2015 г., с който да се завърне към корените си и познатото ни звучене.

""Ghost Stories" е техният шанс да опитат нещо ново в малки мащаби, преди да се завърнат следващата година с по-традиционен албум", споделя източник блзък до музикантите, цитиран от в. "Дейли стар". Групата, която включва Крис Мартин, Джони Бъкланд, Гай Бериман и Уил Чемпиън, експериментира със звученето така, както това правеха U2 и Radiohead по средата на кариерите си.

U2 го направи с албумите си "Achtung Baby" и "Zooropa", а "Рейдиохед" си направи подобен експеримент с албума си "Kid A" от 2000 г., и 1 г. по-късно "Amnesiac", разказва източникът.

37-годишният фронтмен Крис Мартин се е съсредоточил върху предстоящото излизане на "Ghost Stories", след като наскоро се раздели със съпругата си актрисата Гуинет Полтроу след 10-годишен брак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай