Аниматор сънува Мел Гибсън

Аниматор сънува Мел Гибсън | StandartNews.com

"Бях решил да участвам в тазгодишния конкурс на списание "Емпайър" - приятели дебютираха успешно там преди 2 години. Тъкмо се чудех какъв сюжет да избера и една вечер сънувах странен сън - шотландски гайдари с поличкии. Идеята веднага узря в главата ми", сподели вчера в Стара Загора художникът Димитър Костадинов, един от авторите на анимационния 60-секунден римейк на култовия "Смело сърце" с Мел Гибсън. Идеен съавтор на суперкраткото произведение е кукловодът Наталия Петкова. Творбата на двамата е била класирана в Лондон - в конкурса "Да направиш за 60 секунди" във финалната четворка между 750 продукции.

Римейкът имаше и българска премиера - на международния фестивал за ново европейско кино "Златна липа". "Познаваме доста добре "Смело сърце" и за щастие успяхме да хванем логиката в самото начало и да я изведем до края. Ключовият момент е, когато убиват бащата и той казва на сина си, че сърцето му свободно и трябва да го следва", коментира Димитър Костадинов. Той е завършил анимация в класа на Анри Кулев в НБУ.

"Не получихме предложения, но затова пък в Лондон на голям екран римейка видяха Ралф Файнс, Даниел Ратклиф, Саймън Фейс, имаше и представители на Дисни", споделиха още авторите. Засега те нямат нови общи идеи за бъдещето, но увериха, че ще продължават да правят това, което обичат - Митко да рисуава, а Натали - да играе с куклите на сцената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай