Тошко Йорданов с тревожна констатация. Кой ни подведе за газа?

Ние сме членове на ЕС и НАТО и няма да застанем на страната на Русия в тази война

Тошко Йорданов с тревожна констатация. Кой ни подведе за газа? | StandartNews.com

„Повечето журналисти се плъзгат по последствията, а не по причината. Ние сме членове на ЕС и НАТО и няма да застанем на страната на Русия в тази война", заяви в интервю за бТВ заместник-председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов.

"Ние се присъединихме към санкциите. Отказахме искането на "Газпром". Имаше европейско потупване по рамото и обещания за действия, които останаха във въздуха. Германия, Гърция и Италия намериха начин за разплащане с "Газпром". Асен Василев отказа плащането. След това дойдоха посредниците“, констатира Йорданов.

„Щетите за България можеха да са по-малки, ако Асен Василев не се намеси в сфера, която не е неговата – за енергетика си има министър“, категоричен бе кандидатът за депутат.

Според него фактите са, че договорът с „Газпром“ дава възможност за по-ниски цени на природния газ, като по този начин инфлацията е щяла да бъде по-ниска.

„България трябва да има доставки на газ от различни източници на природен газ. Трябва да има правителство, ние трябва да сме част от него, за да носим отговорност. Трябва да се запознаем с текущата ситуация, защото нещата са се променили. Нашите енергийни специалисти ще дадат решение“, подчерта Йорданов.

Той сподели, че на мястото на обявеното изграждане на завод за електрически автомобили край Ловеч има изграден фотоволтаичен парк. "Никой не провери, че тази фирма не е направила един електроавтомобил в цялата си история", посочи той.

„Бяхме една година вътре и видяхме как лицемерието е издигнато на професионално ниво“, добави Тошко Йорданов в коментар на политическата картина в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай