След Христо Иванов! И Асен Василев при изселниците в Турция

„Продължаваме промяната“(ПП) търси изселническа подкрепа на терен

След Христо Иванов! И Асен Василев при изселниците в Турция | StandartNews.com

Серия срещи с българските изселници в Турция направиха "Продължаваме промяната" и Демократична България. След Христо Иванов и Асен Василев отиде лично при сънародниците в южната ни съседка.

Иванов направи среща в Бурса, а Василев - в Истанбул.

„Продължаваме промяната“(ПП) търси изселническа подкрепа на терен. Асен Василев и други кандидати за депутати се срещнаха с изселници в Истанбул, предаде "24 Родопи".

Преди това турски медии подробно отразиха срещата на Христо Иванов в Бурса, анонсирана като събитие за укрепване на турско-българското приятелство, в което са участвали 300 души. На него са присъствали Христо Иванов и бизнесменът Себахатин Ибрам, който има завод в България.  Христо Иванов се е срещнал с граждани, които живеят в Бурса и имат право да гласуват в България на изборите, които ще се проведат на 2 април у нас.

В срещата се включили членове на сдружение „Пловдивчани“. Пред българските изселници освен Христо Иванов са говорили и Нихат Расим, кандидат-депутат на ПП-ДБ от Разград и Манол Пейков, който организира събиране на дарения за пострадалите от земетресението в Турция хора.

Дойдох да се видим. Ние сме едно цяло, трябва отново да направим мост между България и Турция. Посрещането ви ме трогна дълбоко. Тази вечер не дойдох да правя политика. Всички знаят за жестокостта над вас, от 3 години всяка година ходим на Тюркян чешма. Ние работим по всички ваши проблеми в парламента в България. Ще работим за обучение на майчин език. Ние няма да гледаме на турския език като на чужд език и ще го приемем като майчин език, казал Христо Иванов, цитиран от медиите в Турция.

Никой не забравя земята, в която е роден, всички носят Родината в сърцата си, затова ви благодаря, че дойдохте. Не съм дошъл да събирам гласове, дойдох да се запознаем с вас. Ние ще се погрижим за вашите проблеми и аз съм тук, за да ви го кажа. Имайте доверие в наше лице, призовал Иванов.

Предизборната среща на Асен Василев е била доста по-любопитна. Тя е била организирана от организацията „Бултюрк“, която от години поддържа връзка с ГЕРБ. Първоначалните контакти с нея са направени от Цветан Цветанов и Цвета Караянчева. Случайно или не, само преди дни, в тв интервю, бившата дясна ръка на Борисов обяви, че не участва в изборите, но подкрепя коалицията ПП-ДБ и работи за доброто й представяне на вота.

За "Бултюрк" у нас се заговори през 2010 г., когато организацията предизвика скандал в България, искайки смяна на имената на някои родни градове с турски.

България има нужда от нова политическа партия на турците, която да бъде в дясното политическо пространство. Ние вече работим в тази насока, заяви за вестник „Екип 7“ председателят на турското изселническо дружество „Бултюрк“ Рафет Улутюрк през октомври 2022 г. И съобщи, че организацията вече прави структури в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай