Закуски за празници и делници - какво обича да закусва българинът

Предпочитаме родното и традициите

Закуски за празници и делници - какво обича да закусва българинът | StandartNews.com

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня. Назад в годините българите по-скоро са я пренебрегвали заради особеностите на бита, свързани предимно с тежък труд от ранни зори, но в съвременността нещата постепенно се обръщат. Днес почти няма българин, който да не се връща с носталгия към детството и аромата на прясно изпечена баница сутрин или на топли сандвичи и закуски с яйца и сирене. Обичаме ги, защото изпълват домовете с топлина и усещане за сплотеност. И тъй като в дните около Трети март всички някак естествено се обръщаме към родното и традициите, а тази година националният ни празник се пада в неделен ден, искаме да ви споделим някои от най-популярните и традиционни закуски, за които винаги има време, особено, защото са наблизо в Lidl. 

Баница

Едва ли има по-обичана и тачена традиционна закуска от прясно изпечена и ароматна баница. Нейният вкус е толкова емблематичен, че вероятно няма човек, който да може да ѝ устои. Традиционно плънката ѝ е от яйца и сирене, но доста често се среща във варианти със спанак, тиква, праз или кайма. До 3 март в Lidl може да откриете прясно изпечени и ароматни банички от “Фурната на Lidl”, които имат плънка от сирене или сирене и спанак. Те се предлагат с 30% отстъпка на цена 1,18 лв., като в допълнение към тях може да ваемете и 2 литра боза със захар “Родна стряха” с 21% отстъпка от цената за 2,49 лв. Все пак баница с боза е сред вечните български класики при закуските.

Болярски тутманик

Тутманикът е истинска находка в българската кулинарна традиция. Известен е още като масленица или месеница. В неговата плънка отново, както при баницата, може да откриете различни добавки - кашкавал, лук или гъби, но най-традиционният и любим вкус на тутманика си остава този със сирене. Сред топ предложенията на Lidl за тази седмица е именно болярски тутманик със сирене на цена 1,74 лв. вместо 2,49 лв. Печивото от “Фурната на Lidl” впечатлява с щедра плънка от краве сирене в меката прегръдка на пухкаво пшенично тесто. Коричката е със сусамова поръска - за още по-наситен вкус и неустоим аромат. Веригата предлага и също болярска плетеница със сирене с 30% отстъпка на цена 1,25 лв.

Филия пресен хляб с масло и сладко

Една вечна класика. Почти всеки, който е имал баби дядо на село, е търчал до селската фурна за прясно изпечен хляб. Вкусен сам по себе си, хлябът бързо изчезва, когато е топъл. Понякога с малко шарена сол или сирене и това е достатъчно да направи всеки човек щастлив. Истински празник за сетивата обаче е, ако върху дебела филия се намаже тънък слой масълце, отгоре - ароматно домашно сладко и накрая малко натрошено българско сирене за разкош. Подарете си това усещане с Lidl, като се възползвате от офертата за фермерски хляб с 30% намаление на цена от 1,25 лв. в комбинация със сладко от 100% български рози “Родна стряха” с 31% отстъпка за 2,19 лв. Няма да сгрешите, ако заложите и на български пчелен мед “Букет” (крем) от с. Труд на топ цена от 8,99 лв. за буркан от 900 гр.

Ако случайно не сме успели да посочим вашата любима закуска, вярваме, че ще успеете да я откриете във Фурната на Lidl. Използвайте почивните и празнични дни и поглезете цялото семейство с истинска царска закуска.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват--- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи