Сряда,

Продукти с кауза на фермерския пазар на Lidl

От: Стандарт -
209
Продукти с кауза на фермерския пазар на Lidl
A
A
A
  • Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl, ул."Тодор Каблешков" №28 в ж.к. „Гоце Делчев“

За първи път на фермерския пазар на Lidl посетителите ще могат да открият и продукти с кауза на WWF (Световен фонд за дивата природа). Събитието ще се проведе от 23-ти до 25-ти юли между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на ул."Тодор Каблешков" №28 в ж.к. „Гоце Делчев“.

Продуктите с кауза на WWF са разнообразни и подходящи както за родители, така и за деца  – тениски, плюшени играчки, 3D пъзел, аксесоари. Изработени са специално за WWF от устойчиви материали чрез  производство, което не вреди на природата и спазва стандартите за безопасност и справедливи условия на труд.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум. Целта е да се популяризират каузите на граждански организации и да се подкрепи дейността им. Такива са и изделията от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница, които отново се включват във фермерския пазар.

Клиентите ще могат да открият и най-доброто от българската природа, отгледано от български фермери в различни краища на страната. Пипер, патладжани и тиквички от южното село Левуново, както и слънчеви домати и свежи краставици от с. Лешница очакват посетителите на пазара в края на тази седмица.

Дъхави праскови, дини и нектарини пристигат от с. Бресник, а производители от с. Габърница и гр. Искър ще предлагат изобилие от мед и пчелни продукти. Няма да липсват и билковите тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик.  

В инициативата ще се включи и пекарната „Хлябът на Нена“, както и добре познатите продукти на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ и на ферма „Катарино“ от Разлог. Месни продукти от „Новамес“, Банкя ще допълнят разнообразието от фермерски продукти.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички