BILLA спечели 5 награди Продукт на годината 2020

Конкурсът е световно утвърден стандарт за потребителско доверие

BILLA спечели 5 награди Продукт на годината 2020 | StandartNews.com
  • Конкурсът е световно утвърден стандарт за потребителско доверие

BILLA България спечели в пет категории на авторитетния международен конкурс за иновации в потребителския сектор – „Продукт на годината“. С престижната награда са отличени мобилното кулинарно приложение BILLA Кулинариум, както и 4 продукта от собствената марка на веригата „BILLA Градини“ – листно зеле кейл, лилави картофи, домати – сорт „Албенга“, и тиквички – сорт „Ротондо“.

Победителите в конкурса „Продукт на годината“ бяха обявени на специално онлайн събитие. Печелившите се определят от потребителите, които участват в независимо национално представително проучване, реализирано от авторитетна изследователска агенция. В България изследването бе осъществено от Nielsen International сред 2000 респонденти, следвайки уникалната методология на програмата.

Част от отличените продукти на BILLA се произвеждат в рамките на дългосрочната програма на компанията „BILLA Градини“. За този проект търговската верига си партнира с над 30 български производители, които отглеждат плодове и зеленчуци в повече от 150 градини в цялата страна. Продуктите им са произведени по специална програма за намаляване на пестицидите, така че освен вкусни, са качествени и здравословни.

Кулинарното приложение BILLA Кулинариум пък спечели в категория „Мобилно кулинарно приложение“. То предлага разнообразие от над 400 видео рецепти и удобни функции, които помагат на потребителите да готвят както за ежедневното си меню, така и за специални поводи. Едно от големите предимства на приложението е, че всеки месец се представя по една нова специална авторска рецепта на шеф Виктор Ангелов. Приложението може да бъде изтеглено безплатно от google play или apple store.

„Щастливи сме да получим това толкова високо признание за продуктите ни. BILLA  винаги се е старала не просто да предлага собствени марки с високо качество, но и постоянно да внедрява иновации в производствения процес, които да правят стоките ни още по-здравословни и полезни за потребителите. Радваме се и за отличието на BILLA Кулинариум. Още с представянето на мобилното приложение то предизвика голям интерес, благодарение на разнообразните рецепти и удобния си дизайн. Обещаваме, че ще продължаваме да го развиваме“, коментира Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Конкурсът „Продукт на годината“ се провежда ежегодно в България. В него могат да участват продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца. Те трябва да демонстрират иновации, свързани с функция, дизайн, опаковка, състав и др. През тази година в надпреварата се включиха десетки нови продукти и услуги. От всяка категория бе излъчен само по един победител.

Световният конкурс се провежда ежегодно в над 40 страни с цел да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай