Падна голяма тайна за Питагор, която променя историята

Суперкултурата Загора - Варна е добивала по 1000 тона чиста мед годишно

Падна голяма тайна за Питагор, която променя историята | StandartNews.com

Суперкултурата Загора - Варна, в които са живяли едни от дравните хора на планетата, е добивала по 1000 тона чиста мед годишно. Но когато добираш 1000 това чиста мед, добиваш и килограми злато. По тази теория е работил акад. Черних, изключителен специалист по теория на металообработката. Това вече се смята за общоприет факт.

Златото се е добивало в реките около Варна. Там има една Перперешка река. Не случайно се казва така. Перперек и Перперикон са близки.

С незабравимия Александър Фол съм имал много специални разговори на тези тема. Той ситуира възникването на тракийския суперетност към 1500 г. пр. н. е. Но преди това е имало не просто цивилизация тук. Откритията от Дъбене, Карловско, златните артефакти - малки пръстенчета, са 30 000 на брой, еднакви. Те много приличат на парите, които досега се носят на връзка в средата и представляват пръстенчета - в Индия, в Пакистан.

Тези пръстенчета са от третото хилядолетие пр. н. е. 

Тракийската културна експлозия на Балканите започва 1500 г. пр. н. е. Траките, както казва Херодот, са втори по многобройност след индусите. Тези племена те са само на нашата територия на Балканите. Те минават през Мала Азия. Следите им се губят далече в миналото, но културният им опит и формат естествено е повлиян от предишните култури.

Ние на вяра приемаме интерпретацията на тракийското наследство като епигонци. Но те не са епигони, те са оригинални творци и техният бог на слънцето се казва Аполон. Акад. Маразов фиксира имената на древните автори които казват, че първият, нарекъл слънцето Аполон, е Орфей.

Бях изненадан да разбера генезиса на името на числото Пи, на името на Питагор. Той е свързано с мечтата на неговия баща - да има деца. Отишъл при пророчицата Пития в Делфи. И когато тя му казала ще има син и той ще бъде богоравен по хубост и по мъдрост, той бил толкова щастлив, че прекръстил жена си на Пития, а новородения си след време син нарекъл Питагор.

А откъде идва Пития? Тя е върховната жрица на Делфийския оракул, ритуално място, където хората се събират като при Ванга. Само че всички главни жрици на Делфийския оракул са били задължително от рода на децата на Тракия - тракили. И се нарича Пития в чест на победата на слънцето - Аполон, над Питон - чудовището, родено от следпотопната тиня.

Бях впечатлен, когато се оказа, че в артефактите от Варненския некропол видях кодирани великите константи като Пи, златното сечение и много от нещата, на които Питагор казва, че се е учил от халдейските жреци - сиреч от шумерските, по-нататък от египетските жреци.

В суперкултурата Загора - Варна имаме освен най-древното обработено злато на света и най-древната система от точни знания за света. Имаме познание, езотерично, отговарящо на съвременните ни разбирания за научна прецизност. Имаме формати на златни, медни, каменни и керамични произведения на изкуството, които са съгласувани с единен стандарт, с единна златна мяра.

Древните хора са въвели и в течение на хиляди години са поддържали единен стандарт за дължина. И най-интересното, че същият този стандарт, който е вложен, например в голямата златна плоча от Варненския некропол, е изографисан в орнаментите на най-красивите артефакти от Стара Загора, които са 1000 години по-древни от Варна.

Същият този стандарт 3000 години след Стара Загора триумфира в свещената мяра на царския лакът в древен Египет във великите пирамиди на платото Гиза. Ето тук вече те полазват тръпки, защото  разбираш, че хората, водени от принципа "както на небето, така и на земята" са в състояние да откриват и преоткриват пресъздават една и съща велика истина за връзката между небесните и земните неща. И тогава ти става ясно, че феноменалното познание, което виждаш у варненци, у старозагорци отпреди 6000 години, феноменалната прецизност, с която са построени пирамидите, има нещо, което води автоматично до това съвършенство и то със следването на закони и връзки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай