Поли Късметлийката (ОБЗОР)

Поли Късметлийката (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нескопосаният клип, който представя Генова, е като косъм в супата

Бъдещата режисьорка класира България за финала на "Евровизия"

Поли Генова, която умее да изглежда и като петокласничка, и като секси провокаторка, демонстрира дарби, хладнокръвие и чар, за да постигне най-значимия успех в досегашната си музикална кариера - тя класира България за финала на "Евровизия" 2016 в Стокхолм. "Толкова е голямо, че не мога да го повярвам. Сбъднах дългогодишната си мечта. Благодаря на всички за подкрепата. Вярвам, че можем да победим - песента ни е прекрасна. Най-важното е да сме обединени", беше развълнувана от "Глобен Арена" отличничката. В събота вечер някогашната "бонбонка" ще хване микрофона за "Ако любовта е престъпление" с хъса и мисията да се бори за място в топ 5. Ако влезе, ще дублира успеха на Елица и Стунджи с "Вода" през 2007-а. Според някои, не е немислимо Генова да пробие и в тройката. Знаци не липсват: нейният номер вече е 8, с който винаги е триумфирал любимият й Стоичков, а целият свят знае, че Поли е горещ апологет на ЦСКА.

В четвъртък вечер Генова спечели точките и еуфорията с хита си, който звучи доста по-модерно от повечето парчета, въртящи се в бг ефира. Негови автори са момчетата от "Симфоникс", сътворили и "На инат" - песента, с която Генова излезе за предишното си участие в "Евровизия" 2011 в Дюселдорф. Сега тримата юнаци трупат червени точки заради факта, че са в час с тенденциите - логично е, тъй като Боби живее във Виена, а колегите му са австриец и швед. Екипът надделя и пред членове на гилдията, които трябваше да коментират дали "Ако любовта е престъпление" или композицията, изработена за Поли в Малта, трябва да отлети за Стокхолм. Преди вечер стана ясно, че изборът е точен. Генова нацели персонажа, който й донесе късмет - палава пънк изкусителка с фатален холивудски поглед и силен глас. Всъщност от нея по принцип се очаква качествено зрелище - все пак е бъдещ режисьор, макар че все още заляга над учебниците в НАТФИЗ. А и от 4-годишна е под прожекторите. Визуалните ефекти за хита са ловко измислени, а беквокалите "Ла Ти Да" и Бобо излизат тъкмо когато трябва - минута преди финала. Регламентът не позволява повече от 6 души на сцената. Поли

доказа още нещо - че е куражлийка

Смело преодоля грандиозността на пространството, което поглъща всеки, който се страхува и не умее. "Доволен съм от Поли", беше лаконичен по протокол шефът на българското жури за "Евровизия" Мишо Белчев. "Щастлив съм, че тя се наложи - без напрежение, без пренавиване, с лекота и артистичност. Има всички шансове за победа. Звукът беше отличен", каза за "Стандарт" и Дани Милев, извикал Поли за водеща на "БГ топ 40" по БНТ като съпродуцент на шоуто.

Но - по нашите географски ширини то е неизбежно като смъртта и данъците - отново има косъм в супата. И това е клипът. Много е old fashioned, както казват фенове тийнейджъри. Видеото наистина хич не е модерно. За нас е ясно, че Поли ще татуира "Бон-Бон" на ръката си, ама за света хич не е интересно как става това. Нито е патриархално да разчупва бабината питка или пък сладки дечица да тичат покрай нея пред НДК като в чавдарско-пионерския химн "Пейте в светлата родина". Самоцелният инфантилизъм не е в услуга на когото и да било. Противопоказно е да се предозира. Още повече че Поли има качества за професионалния ентъртеймънт. Около нея няма скандали за наркотици, нудистки селфита и еротични видеа.

Не сменя гаджетата си като носни кърпички

нито се е чуло да си ляга със застаряващи продуценти и "меценати". Възпитана е, завършила е "Люмобир Пипков", пробва се съвсем прилично дори в театъра. Опазва се от пошлостта, приемайки само оферти от човешките риалити формати - "Денсинг старс", "Като две капки вода", "И аз го мога". Самият Магърдич Халваджиян, безапелационен махнаджия и перфекционист, я похвали вън от куртоазията. Колегите му от Малта, които дойдоха в София за финала на Детската Евровизия бяха във възторг от нея. Тя водеше церемонията с бесен темперамент и прекрасни рефлекси - чуруликаше на английски, пя, рапира, танцува, разиграва етюди.

Иначе "Евровизия" се случва в характерния си стил - е, може би малко липсват колоритни образи от сорта на Дана Интернешънъл, Кончита Вурст, Руските бабушки или маскираните металисти "Лорди". Сал един славянин, Иван от Беларус, обеща да се появи дибидюс в компания от вълци, но нещо не му се получи. Но каквото и да става, публиката скача, скандира, размахва национални знамена, изпаднала в див ентусиазъм, като че ли човечеството най-после е открило лекарства против рак и Алцхаймер, джихадистите са останали в историята и политическите лидери най-сетне са се договорили как да спасят майката планета. В събота вечер ще разберем и до каква степен всичко ще бъде подчинено на геополитическия вот и евроатлантическото лицемерие. Но няма съмнение, че Стокхолм е чудесно място да се усети истинската Европа - бляскава и богата, дистанцирана от всеки, който не може да си плати удоволствията в живота.

Веднага след края на последната конкурсна песен в събота вечер гласа си за Поли да дадат нашенци в следните държави:

Великобритания
Италия
Германия
Латвия
Полша
Швейцария
Израел
Беларус
Сърбия
Ирландия
Македония
Литва
Австралия
Словения
Дания
Украйна
Норвегия
Грузия
Албания
Белгия

Подробна информация за гласуването от чужбина има на poligenova.eu/glasuvane и в официалната страницата на БНТ за Евровизия във Фейсбук - BNT Eurovision Bulgaria.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай