Чудо в Бистришкия водопад. Света Богородица или Ванга?

Мястото е заредено с невероятна енергия

Чудо в Бистришкия водопад. Света Богородица или Ванга? | StandartNews.com

Чудо в Бистришкия водопад. Изключителен природен феномен откри кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски в утробата на самия водопад - женски лик. Той нарече явлението „Пазителка на водопада“, съобщи "Монитор".

https://www.monitor.bg/web/files/articles/277502/gallery/thumb_1920x1080_%D0%B1%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B8%202.jpg

Едни виждат в образа Света Богородица. За други обаче скалният лик напомня Баба Ванга. Най-интересното е, че чудодейното изображение се разкрива в летния сезон, когато водопадът не е толкова пълноводен.

„Хиляди пъти съм минавал от там и все нещо ме възпираше да го споделя и с Вас. Сега обаче се осмелявам да го направя. Познавате ме и знаете, че съм импулсивен и емоционален, затова някак си от вътре ми дойде определението "Пазителката на водопада". Природата или Висша сила е създала скално образувание вдясно от водоскока, което наподобява Света Богородица или Баба Ванга...Въпрос на възприятие. Забележете, че е свела покорно глава с лице и към нашето село. Аз съм дълбоко вярващ човек и съм убеден, че няма нищо случайно в природата“, разказа пред "Монитор" Кирил Огненски.

Вдясно от това скално образувание, при определено слънцестоене, лъчите огряват камък, който приема "златно" покритие.

„Няма човек, който да не е почувствал силата на това място и да не е усетил прилив на енергия. Но ако сте на място и се вгледате...ще настръхнете“, коментира още  Огненски.

Водопадът вече е едно от чудесата на региона. Той се превърна в изключително популярна туристическа атракция след изграждането на панорамна площадка „Софарджик“ преди месец. Тя привлича стотици туристи особено в почивните дни.

Съоръжението е на 930 метра надморска височина, дълго е 20 метра, високо - 13 метра, с 220 м денивелация. От площадката се разкрива божествена гледка - пет планини:  Осогово, Конево, Верила, Рила и Витоша, а също и части от градовете Кюстендил, Радомир и Бобовдол, долината на Дупница.

Най-честите разходки са именно до площадката и до намиращия се на още час след нея – Бистришки водопад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай