Сряда,

Без Spirit of Burgas това лято

От: Failed to load user -
3143
Без Spirit of Burgas това лято
A
A
A

Бургас. Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе през 2014-та, съобщиха бургаските информационни сайтове. Новината е потвърдена от Димитър Маджаров - директор на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти".

Това не е краят на феста, а нулева година. Вече тече подготовката за провеждането му през 2015 г., като амбицията на организаторите е той да възвърне мащабите си от предходни години.

Причината са намалените субсидии и неуспехът в уговарянето на атрактивни изпълнители. Дълго време са продължили преговорите с потенциалните участници, но в крайна сметка са били неуспешни.

„Започваме да работим за 2015 г. още отсега. Намалените субсидии миналата година направиха фестивала в един формат, който беше двудневен. Тази година бюджетът, който гласуваха, беше същият. Съответно не можем да търсим формат, по-широк от предни години. Идеята е фестивалът да възвърне ръста си. Поради тази причина още отсега започваме да работим за 2015-та, за да можем да върнем стария формат и да предложим добри и хубави хедлайнери. Не е въпросът само да го има фестивалът с кой да е, въпросът е да са групи, които наистина да си заслужават и да се върне блясъкът на феста от предходните години", каза Димитър Маджаров.

Spirit of Burgas се провежда от 2008 г. и се субсидира от общината. 


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички