Без Spirit of Burgas това лято

Без Spirit of Burgas това лято | StandartNews.com

Бургас. Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе през 2014-та, съобщиха бургаските информационни сайтове. Новината е потвърдена от Димитър Маджаров - директор на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти".

Това не е краят на феста, а нулева година. Вече тече подготовката за провеждането му през 2015 г., като амбицията на организаторите е той да възвърне мащабите си от предходни години.

Причината са намалените субсидии и неуспехът в уговарянето на атрактивни изпълнители. Дълго време са продължили преговорите с потенциалните участници, но в крайна сметка са били неуспешни.

„Започваме да работим за 2015 г. още отсега. Намалените субсидии миналата година направиха фестивала в един формат, който беше двудневен. Тази година бюджетът, който гласуваха, беше същият. Съответно не можем да търсим формат, по-широк от предни години. Идеята е фестивалът да възвърне ръста си. Поради тази причина още отсега започваме да работим за 2015-та, за да можем да върнем стария формат и да предложим добри и хубави хедлайнери. Не е въпросът само да го има фестивалът с кой да е, въпросът е да са групи, които наистина да си заслужават и да се върне блясъкът на феста от предходните години", каза Димитър Маджаров.

Spirit of Burgas се провежда от 2008 г. и се субсидира от общината. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай