За първи път в подкаста на „Стандарт”! Тайната на плочката от Градешница

Очаквайте първия епизод

За първи път в подкаста на „Стандарт”! Тайната на плочката от Градешница | StandartNews.com

Каква тайна крие легендарната праисторическа плочка от Градешница? Отговор на този въпрос даде най-големият специалист по праистория у нас акад. Васил Николов в подкаста на „Стандарт” „Чудесата на България”.

ВИЖ ОЩЕ: Подкаст, епизод 1! Акад. Васил Николов: Първата европейската цивилизация започва от българските земи

Неговото откритие през 1985 г. – праисторическата къща в Слатина, влезе в учебниците по история и се изучава от студентите по археология във всички големи университети в света.

ВИЖ ОЩЕ: За първи път в подкаста на "Стандарт”. Носим гените на легендарен владетел, живял преди 6500 години

„Стандарт” стартира на телевизионното си студио с интервю на главния редактор Славка Бозукова за чудесата от праисторията.

Находката от Градешница е всъщност много плитко съдче. Отзад има схематично изображение на богинята майка, седяща на трон с вдигнати ръце. По нея има 4 реда символи. Те са разчетени и означават нещо много важно и специално за древните хора. Какво – ще научите само, ако гледате подкаста „Чудесата на България” с участието на асад. Васил Николов. Първият епизод ще бъде излъчен в 12 ч. днес.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Петър
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи