За първи път в подкаста на "Стандарт”. Носим гените на легендарен владетел, живял преди 6500 години

Говори най-големият специалист по праистория акад. Васил Николов

За първи път в подкаста на "Стандарт”. Носим гените на легендарен владетел, живял преди 6500 години | StandartNews.com

Европа започва от България. Истина е. Доказателствата за това даде най-големият специалист по праистория у нас акад. Васил Николов в подкаста на „Стандарт” „Чудесата на България”. Неговото откритие през 1985 г. – праисторическата къща в Слатина, влезе в учебниците по история и се изучава от студентите по археология във всички големи университети в света.

„Стандарт” даде старт на телевизионното си студио с интервю на главния редактор Славка Бозукова за чудесата от праисторията.

Повече от 8 000 години животът по българските земи не е прекъсвал, това е чудо, каза акад. Николов. Ние носим в кръвта си гените на владетеля от Варненския некропол, както и на владетеля от първия европейски град и солодобивен център Провадия Солницата, посочи още той. Акад. Николов дописа историята, откривайки гроба на владетеля от Провадия, който е на 64 века.

За първи път в ефир акад. Васил Николов направи сравнения между Варненския и Дуранкулашкия некропол, разкри тайните на съкровището от Хотница и плочката от Градешница.

Първият епизод от подкаста „Чудесата на България” ще можете да видите на 26 декември 2023 г., вторник, само в агенция „Стандарт”. Това е нашият коледен подарък за всички, за които Чудесата на България са кауза.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ!

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Георги
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Димитров
преди 4 месеца

Ами заври си го сега от зад.

Откажи
Трезвомислещ
преди 4 месеца

Още един "академик" изпълзя и споделя сънищата си! Европа тръгва от България, ама не става за шънгън!

Откажи