Министърът на културата: Чрез Бранд България пресъздаваме мечтите си

Безкрайни са богатствата на древна и съвременна България

Министърът на културата: Чрез Бранд България пресъздаваме мечтите си | StandartNews.com

Диалогът за Бранд България продължава, като ни дава давайки ни уникалната възможност да пресъздадем мечтите си. Това заяви министърът на културата Кръстю Кръстев при откриването на форума „Бранд България – модерният разказ за културата и туризма”.

Стартовата за годината дискусия за създаването на Бранд България бе организирана от медия „Стандарт” в партньорство с Националния борд по туризъм и Общество „Културно наследство” - българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство Европа Ностра. Конференцията се проведе с институционалното партньорство на Министерство на туризма и Министерство на културата.

Според министъра в този диалог управлението на страната се опира както на националните идеи, така и на световния пример. „Нуждаем се от много и различни инструменти, за да развиваме Бранд България“, посочи Кръстев.

Той смята, че широкото използване на медиите и рекламата е от първостепенна важност, но не по-ниско в пирамидата стои и създаването на репутация на страната, което изисква множество други инструменти. „Убеден съм, че за да бъдем различни трябва да намерим онези инструменти, с които да действаме и да превръщаме мечтите си в реалност“, подчерта министърът.

Кръстев припомни, че България е територия с тайнствена и мистична история, чиито корени са дълбоко в миналото. Тук министърът изброи множество забележителности на страната, в т.ч. магичните Родопи, мистерията на Орфей, Пловдив с неговите безкрайни богатства, разказите за крепостта Царевец, магията на вълните на Черно море, безкрайните планински вериги, музиката, наследена от миналото, която слушаме и днес. В България можем да се срещнем и с неолитния човек чрез Солницата в Провадия – едно място, което ни връща 6500 години назад във времето. Тук е и величественият Перперикон.

Безкрайни са богатствата на древна и съвременна България, констатира Крастю Кръстев. „Моята мечта е все по-близка до действителността. Имаме толкова много чудеса, че не се налага да приличаме на никоя друга страна“, каза министърът и призова сами пишем своята съдба, възползвайки се от наследеното от вчера, от това, с което разполагаме днес и  онова, което ни чака утре.

Страната ни разполага с много професионалисти, които работят за нея и за Бранд България. Когато се работи за Бранд България, ние избираме холистичния подход, т.е. решили сме да приложим всички възможни подходи, за да създадем „нещо специално за нас и за бъдещите поколения“, подчерта Кръстев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай