Четвъртък,

Защо Самсунг строи огромен завод за лекарства?

От: Рачо Рачев -
581
Защо Самсунг строи огромен завод за лекарства?
A
A
A

Компанията "Самсунг" (Samsung) продължава да разширява фармацевтичния си бизнес, като инвестира около 2 млрд. долара в изграждането на завод за производство на лекарства, който трябва да стане най-голямото подобно съоръжение в света след приключване на работата през 2022 г., предаде Economic.bg.

Според "Уолстрийт Джърнъл" южнокорейската компания залага на по-нататъшния растеж на пазара за биологични лекарства, поради промени в индустрията, свързани с пандемията от коронавирус.

Заводът, наречен Super Plant, ще бъде четвъртото съоръжение на Samsung BioLogics Co., биофармацевтичният бизнес на "Самсунг". Площта му ще бъде приблизително 230 хиляди квадратни метра. По този начин той ще бъде повече от трите съществуващи предприятия на компанията, взети заедно, и дори малко по-голям по размер от парижкия Лувър.

Целта на "Самсунг" е да се възползва от безпрецедентния растеж на търсенето, подхранван от пандемията COVID-19, предвид тенденцията на нарастване на глобалното производство на лекарства, отбелязва "Уолстрийт Джърнъл".

Samsung BioLogics произвежда биопрепарати за някои от най-големите фармацевтични компании в света, включително Bristol-Myers Squibb Co.

Ръководителят на отдела Ким Тае-хан каза пред изданието, че първоначално е планирано новото предприятие да бъде много по-малко, но пандемията от коронавирус е създала нова категория продукти за лечение на COVID-19, което накара разработчиците на лекарства и националните правителства да търсят нови източници на производство.

„COVID-19 ни дава повече възможности, отколкото криза“, каза Ким Тае-хан, която ръководи Samsung BioLogics от 2011 г. и според съобщенията е подтикнала идеята за изграждане на завода.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички