За втора поредна година BILLA България е с отличие за „Топ работодател“ в страната

Веригата получи признание за постиженията си в областта на развитието на човешките ресурси от престижния международен институт Top Employers Institute

За втора поредна година BILLA България е с отличие за „Топ работодател“ в страната | StandartNews.com

Веригата получи признание за постиженията си в областта на развитието на човешките ресурси от престижния международен институт Top Employers Institute

 

За втора поредна година BILLA България заслужи признанието „Топ работодател“ за високото качество на своите работодателски политики и практики в страната. Сертификатът от престижния международен институт Top Employers Institute се връчва след провеждане на задълбочен независим одит на HR практиките на компаниите в няколко области, включително възнаграждения и придобивки на служителите, условия на труд, обучение и кариерно развитие.

„Изключително щастливи сме, че за втора поредна година сме отличени като „Топ работодател“ в страната. Това признание на първо място е отражение на грижата и подкрепата, които се стремим да осигуряваме на всеки отделен служител. То е израз и на амбицията ни постоянно да подобряваме нашите инструменти и да надграждаме добрите практики. Вярвам, че това е ключът към дългосрочната ангажираност на нашите служители, а тя е в основата на високите бизнес резултати.“ – сподели Ивелина Евстатиева, ръководител „Човешки ресурси“ на BILLA България.

Отличието „Топ работодател“ за BILLA България идва в резултат на дългогодишните и целенасочени усилия на компанията в посока развитие на служителите и предоставяне на отлични условия за работа. Търговската верига с най-голям брой магазини у нас е и един от най-големите работодатели в страната – с над 5 200 служители. Всеки пети от тях е част от екипа на компанията повече от 5 години, а всеки 15-и е получил повишение през 2023 г. В допълнение, над 62% от заемащите мениджърски позиции в BILLA България са жени, което е поредно доказателство за равния шанс за кариерно израстване, който компанията предоставя.

BILLA България е и единствената ритейл компания, която разполага със собствени обучителни центрове в 4 града в страната. През изминалата година над 1600 от служителите на веригата са преминали успешно поне едно обучение в сферата на търговията, а над 300 души са завършили успешно лидерска програма в специализираната „Школа за експерти“ на компанията. Фокус на веригата е и привличането и развитието на активни и мотивирани млади хора, като техният успешен старт в кариерата се насърчава чрез ученическата и стажантската програма на BILLA. Те предоставят атрактивни възможности за професионално развитие в ритейл сектора на младежи още от 16-годишна възраст.

Top Employers Institute е международна независима организация за проверка и сертификация на най-добрите практики в сферата на човешки ресурси. Създаден преди повече от 30 години, институтът е сертифицирал над 2 200 организации в 122 държави по целия свят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
salmonelli
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи