Wizz Air разширява бизнеса в България, добавя нов самолет и маршрути

Авиокомпанията ще базира нов Airbus 321ceo в София и ще създаде над 50 нови работни места

Wizz Air разширява бизнеса в България, добавя нов самолет и маршрути | StandartNews.com
  • Най-устойчивата авиокомпания в Европа ще базира нов Airbus 321ceo на Летище София и ще създаде над 50 нови работни места

Wizz Air обяви разширяването на базата си на летище София с добавянето на седми самолет към местната си флотилия, стартирането на два нови маршрута и повишаването на честотата на 12 от най-атрактивните си действащи полети. 

От 13 декември 2022 г. най-бързо разрастващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България ще стартира два нови маршрута: до немския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията на атрактивни цени от 97.99 лв.*

На съвместна пресконференция с Летище София и с участието на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, Wizz Air обяви още, че ще повиши на честота на полетите си до 12 софийски маршрута. Пътниците ще имат по-голям избор за пътуване от българската столица до Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт – Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен-Запад). 

Първият полет на Wizz Air от София излита през септември 2005 г. От тогава досега компанията се успя да се утвърди като пазарен лидер в България и е превозила вече над 16,4 милиона пътници от и до страната ни, от които 1,4 милиона само за 2022 година.

Допълването на софийската флотилия на Wizz Air с новия Airbus A321сeo представлява допълнителна инвестиция от над 100 милиона щатски долара от страна на WIZZ в България. Това ще допринесе за ръст на местната икономика и за създаването на 50 директни работни места в авиокомпанията и 200 индиректни**. С пристигането на новия самолет в София флотилията на Wizz Air в България ще достигне 11 самолета, от които 7 са позиционирани в София, 3 във Варна и 1 в Бургас. Новините затвърждават дългосрочния ангажимент на Wizz Air към българския пазар и към създаването на повече нови и интересни възможности за пътуване на пътниците.

Новите маршрути на Wizz Air от София са чудесен избор за незабравими преживявания и културен туризъм през уикенда. Независимо дали предпочитанията на пътниците клонят към красивия пристанищен град Хамбург с многото водни пътища и канали, или към очарователните музеи, исторически живописните сгради и прекрасната крайбрежна обстановка в Стокхолм, и двата маршрута имат с какво да очароват пътешествениците. 

За да разкрие новините, Wizz Air организира съвместна пресконференция с Летище София.

„Щастливи сме да отпразнуваме разширяването на софийската ни база със 7-и самолет Airbus A321ceo, както и стартирането на нови два маршрута и повишаването на честота на 12 наши полети. Днешните новини са поредното доказателство за нашия дългосрочен ангажимент към българския пазар. Убедени сме, че тези новости ще имат положителен ефект върху икономическото и социалното развитие на България, тъй като с действията си ние подкрепяме растежа на туристическата индустрия и наемането на нови кадри“, каза по време на събитието Роланд Тишнер, мениджър операции за Wizz Air Унгария.

„Бихме искали да благодарим на нашия дългогодишен партньор Летище София за страхотното сътрудничество до момента и очакваме още много страхотни проекти заедно. Каним всички нетърпеливи пътешественици да посетят новите дестинации на борда на една от най-младите, най-модерни и устойчиви самолетни флотилии в света“, допълни мениджърът.

„Успешното ни сътрудничество с Wizz Air продължава. Седмият самолет и двете нови дестинации са крачка по-близо до 5-звездното летище, което ще станем до 2028 г. В допълнение към разширяването на мрежата ни от полети, ние се ангажираме да работим за икономически и социален растеж на София и България и нашите атрактивни летищни такси са част от този план. Оценяваме високо гласуваното доверие от страна на Wizz Air и вярваме в нашето позитивно съвместно бъдеще“, заяви от своя страна Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на Летище София.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR:

ПОВИШАВАНЕ НА ЧЕСТОТАТА НА ПОЛЕТИТЕ НА WIZZ AIR ОТ СОФИЯ:

*Еднопосочен билет с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 см). Багажът на колела и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената е валидна само за резервации направени на wizzair.com и през мобилното приложение WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

**ACI предполага създаването на 750 работни места за всеки 1 милион превозени пътници годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай