Туроператори режат екскурзии до Израел, какви са компенсациите

Другите дестинации, към които се пренасочват пътуващите, са Йордания и Египет

Туроператори режат екскурзии до Израел, какви са компенсациите | StandartNews.com

Заради събитията в Израел от последните дни български туроператори отменят екскурзиите до страната. Нискотарифните компании в България пък отмениха своите полети още през уикенда.

Доста хора са притеснени да пътуват към Израел, а самите туристически агенции, за да запазят живота и здравето на своите туристи, отменят пътуванията към тази дестинация.

"В момента имаме форсмажорно обстоятелство или военни действия, вследствие на които са отменени всички пътувания към Израел. Имаме анулирана една екскурзия, която трябваше да започни в понеделник, но е свързана с круизно пътуване, което приключваше в събота и неделя в Израел, но за съжаление няма да се случи това. Нашите туристи ще бъдат компенсирани като ще останат по-дълго време на кораба или който няма възможност ще се върне обратно към България", обясни пред БНТ Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти - Обединение "Бъдеще за туризма".

При такива форсмажорни обстоятелства има няколко възможности за компенсиране на туристите и това, което се предлага е:

  • да се замени дестинацията с друга;
  • да вземат ваучер, ако не могат да предвидят периода, за който могат да отменят пътуването;
  • ако не желаят тези два варианта, сумата им трябва да бъде възстановена в срок от 14 дни.

Другите дестинации, към които се пренасочват пътуващите, са Йордания и Египет. Те също са много популярни на пазара и за тях има чартърни програми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай