Стинг и Елтън Джон оплюха визовия режим след Брекзит

Към тях се присъедини и Ед Шийрън

Стинг и Елтън Джон оплюха визовия режим след Брекзит | StandartNews.com

Повече от 100 известни музиканти, сред които Елтън Джон, Стинг, Брайън Мей и Ед Шийрън, подписаха отворено писмо, в което обвиняват британското правителство и се обявяват против визовия режим след търговската сделка за Брекзит. Те заявиха, че с новото споразумение управляващите провалят артистите и концертната им дейност и призоваха за свободно пътуване и турнета без бюрокрация.

Това се наложи, след като дългоочакваната сделка остави професионалните музиканти извън планираното трудово законодателство за освобождаване от влизане в Европейския съюз без специални документи.

Отвореното писмо е организирано от Incorporated Society of Musicians и е публикувано във в. The Times, като в него музикантите определят бездействието на властите като „срамно".

Те подчертаха, че търговският пакт, който бе сключен на Коледа, води до „допълнителни разходи“ и работа, която „ще направи много турнета нежизненоспособни“, особено за младите музиканти, които и без това изпитват затруднения. Вместо това те имат ясни изисквания за пътуване без документи на всички артисти и екипите им.

По-рано тази седмица фронтменът на Radiohead – Том Йорк, нарече правителството на Борис Джонсън "безгръбначно", а Тим Бърджис oт групата The Charlatans, обвини лидерите, че се отнасят към артистите с презрение. Тогава обаче говорител на кабинета настоя, че Европейският съюз е виновен

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай