София и Баку с онлайн борса

Енергийният гигант SOCAR и БЕХ правят общо дружество

София и Баку с онлайн борса | StandartNews.com

Баку. Онлайн борса ще имат София и Баку. С нея ще се рекламира и стимулира стокообменът между България и Азербайджан. Общата търговско-промишлена палата се очаква да бъде учредена до месец. Тя ще има и сайт, стана ясно след визитата на българската делегация в Азербайджан. Така фирми от София и Баку ще могат да презентират свои продукти и производства, обясни Аспарух Карастоянов от Българската търговско-промишлена палата.

 

Предстои да бъде разписан и 5-годишен план за инвестиции между двете държави. Лично премиерът Пламен Орешарски е отправил покана за участие на азерски представители във военното изложение за отбранителна техника "Хемус"-2014. Патрон на събитието са Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и енергетиката и вече са поканени официални делегации от над 50 държави. А от Азербайджан вече са заявили интерес към наши постижения в областта на наблюдателните системи. Форумът е в края на май в Пловдив и ще изпревари със седмица официалната визита на президента на Азербайджан у нас Илхам Алиев.

 

Очаква се през юни азербайджанската държавна нефтена компания SOCAR да подпише споразумение с БЕХ. Енергийният гигант SOCAR работи в Грузия, Турция, Швейцария, Австрия, Германия, Сингапур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай