Разпродават кината Арена Младост и Арена Запад

През май 2019-а двете кина официално затвориха врати

Разпродават кината Арена Младост и Арена Запад | StandartNews.com

На търг от частен съдебен изпълнител се предлагат кинокомплексите "Арена Младост" и "Арена Запад", става ясно от Регистъра на публичните продажби, цитиран от dir.bg.

От информацията в сайта на частния съдебен изпълнител Милен Бъзински, става ясно, че на практика той ще продава само правото на собственост, но не и правото на ползване на имота.

Началната цена за киноцентъра "Арена Запад" в столичния булевард "Тодор Александров" е близо 3,6 млн. лева. В нея се включва терен от 4,2 хил. кв. м., върху който е построена сградата с разгърната площ 16,8 хил. кв. метра. В комплекса има 15 кинозали, зона за посетители и зона за заведения за бързо хранене.

Другият кинокомплекс за продан - този на софийския булевард "Александър Малинов" в квартал "Младост" ІV е с начална цена от близо 2,5 млн. лева. В нея обаче не е включен теренът, върху който се намира сградата. Този комплекс също се състои от 15 киносалона и заведения за хранене, разположени върху разгъната застроена площ от 15,1 хил. кв. метра.

От обявата става ясно, че оферти за имотите ще се приемат до 3 декември в канцеларията на Софийския районен съд. За недействителни предложения ще се смятат тези за цена под началната и такива, които надхвърлят началната цена с повече от 30 на сто. Евентуалният купувач ще стане ясен на 4 декември 2020-а.

Припомняме, че заради натрупани дългове теренът върху, който е построено киното в "Младост" бе обявено за продан още през 2015-а. Тогава исканата сума за "златния" имот между околовръстния път и бизнес парка бе малко над 7 млн. лева.

През май 2019-а двете кина официално затвориха врати. Тогава като причина бяха посочени "правни обстоятелства, които се нуждаят от време за разрешаване".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай