Програма насърчава "животински" стартъпи

PURINA продължава да подкрепя предприемачите и техните иновативни идеи за любимците

Програма насърчава "животински" стартъпи | StandartNews.com

Unleashed – програма, разработена от лабораторията за растеж и развитие на PURINA, приема заявления за участие за втора поредна година.

Unleashed е обучителна програма, която цели да подпомогне стартъпи в сферата на технологиите за животни (PetTech), които интегрират наука и технология, за да предложат иновативни продукти или услуги. Програмата асистира предприемачите при разработването на оригинални идеи, за да могат те да отговoрят на съвременните нужди на домашните любимци и техните стопани.

PURINA е глобален лидер в храните за домашни любимци и като такъв, се ангажира да подкрепя развитието на технологиите за животни. Компанията се стреми да предлага нови продукти и услуги, които са полезни, удобни и които укрепват връзката между домашните любимци и техните собственици. 

Затова през 2020-та компанията създава Unleashed - уникална програма за подпомагане и развитие на бизнес идеи и стартиращи бизнеси и първата стартъп програма за технологии за животни в Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Проектът има за цел да даде възможност за сътрудничество между експерти в бранша и нови предприемачи, за да намери следващия иновативен продукт или услуга, които ще подобрят качеството на живот на домашните любимци и техните стопани. През 2020-а година програмата излъчи шестима победители, които представиха своите бизнес идеи в различни сфери. Благодарение на експертизата, осигурена от Unleashed и PURINA и тяхната подкрепа за участниците, предприемачите са постигнали реални резултати в своя бизнес и са открили множество нови възможности за развитие. 

През втората година на програмата Unleashed търси отдадени и страстни предприемачи с креативен дух, които вече са се доказали в областта на храненето, услугите или технологиите и които имат желание да доразвият своята бизнес идея. Стартъпите ще бъдат оценявани според приложимостта на тяхната идея, както и мащабa и устойчивостта на техния бизнес модел.

От всички кандидати Unleashed ще избере до шест печеливши стартъп компании, които ще могат да се възползват от подкрепата на мултидисциплинарния екип на PURINA, който ще им предостави нужния опит за тяхното бъдещо развитие. По време на 6-месечната програма предприемачите и служителите на PURINA ще работят заедно, за да обменят опит и заедно да постигнат своите цели за разработване на иновативни бизнес идеи. Също така, Unleashed ще предложи на победителите достъп до възможности за обучение и създаване на контакти, както и финансова подкрепа за проекта в размер до 50 000 швейцарски франка или приблизително 46 000 евро.

Чрез своята програма PURINA продължава да подкрепя предприемачите и техните иновативни идеи, за да могат заедно да намерят нови и креативни решения за подобряването на живота на домашните любимци, както и на тези, които ги обичат.

За кандидатстване, моля отидете на  UNLEASHED | Partnering disruptive pet tech startups (unleashedbypurina.com)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай