Проф. Минасян: Бордът е стабилен

В следващите месеци ще има свиване на доходите, прогнозира икономистът

Проф. Минасян: Бордът е стабилен | StandartNews.com

София. Към момента страната има достатъчно валутни резерви, които подкрепят валутния борд. Няма опасност от изпускане на местната валута и достигане до хиперинфлация.

Това обяви пред БНР професор Гарабед Минасян, доктор по икономика, на работа в Института по икономически изследвания при БАН. По думите му както финансовият министър, така и цялото правителство не е искало да погледне на това, което ставаше в страната и да го анализира. "Вината за всичко това, което се случва сега, трябва да се понесе от министър-председателя. Той определяше всичко. А беше задължително да формира един екип покрай него, който да го консултира. Той остави всичко в ръцете на министър Дянков" заяви Минасян.

Според анализатора в последните години и инвестициите, и доходите спадат. "Те бяха намалили своя спад миналата година, но за себе си съм сигурен, че цялата бъркотия в държавата ще им се отрази негативно. В икономиката няма магическа пръчка. Нищо не може да стане изведнъж. В икономиката се изискват последователни и продължителни усилия. Най-вероятно през следващите месеци ще има свиване на доходите", прогнозира професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай