Празни плажове на Слънчев бряг! Има ли туристи?

Концесионери и хотелиери обаче твърдят, че сезонът ще започне от 10 юли

Празни плажове на Слънчев бряг! Има ли туристи? | StandartNews.com

От събота насам в социалните мрежи се разпространява видеоклип, който според автора му е заснет в Слънчев бряг, в 11 часа преди обяд. От клипа става ясно, че голяма част от шезлонгите и чадърите са празни. Изниква въпросът дали този сезон туристите са избягали от Слънчев бряг и наистина ли плажът е празен, питат се колегите от Нова телевизия.

„В този период от сезона винаги посещаемостта е била в тези рамки, затова не мисля, че положението е толкова зле. От 10 юли стартира активният сезон и тогава курортите започват да се изпълват с туристи. Забелязва се лек спад на младежкия туризъм, който традиционно е в ранните периоди. Предполагам че това се дължи на активните проверки през изминалия сезон. Стараем се да привличаме повече млади летовници по нашето Черноморие”, коментира пред Нова концесионерът на въпросния плаж  Кирил Спасов. 

„Хотелите не са по-празни от същите периоди в предишни години. Местата за отсядане са достатъчно добре заети за такъв междинен период от сезона. Цените до 10 юли са по-ниски за всички хотели. Решилите да почиват на българското Черноморие, до тази дата, могат да намерят изгодни оферти за висококачествена услуга, която ще предложим и във високия ценови сезон”, каза Стойка Терзиева, представител на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай