Пощенска и Алфабанк вече са една банка

Пощенска и Алфабанк вече са една банка | StandartNews.com

Финансовата институция е четвърта по размер на кредитите и депозитите

Пощенска и Алфа банк вече са едно цяло, след като днес беше финализирана сделката с подписване на юридическото споразумение. Новата мегабанка става четвъртата в България по размер на отпуснати кредити и привлечени депозити, с активи над 6,3 млрд. лв., широка клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база в сегментите банкиране на дребно и корпоративно банкиране. Тя ще работи под името Пощенска банка, с юридическо название "Юробанк България" АД, както беше досега, съобщиха от подразделението на гръцката банка в София.

От там уточняват, че оперативното сливане, ребрандиране на придобитите офиси на Алфа Банк България и всички произтичащи от това промени ще се случат поетапно. Операционните системи, продукти и услуги на Алфа Банк България, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на Пощенска банка. След оперативното сливане клиентите на банката ще могат да използват всички офиси, специализираните центрове, банкоматите и модерните онлайн платформи за банкиране на Пощенска банка, както и унифицирани тарифа, общи условия и лихвен бюлетин. За информация може да се ползва сайтът на Пощенска, на който са качени всички промени, които засягат условията и таксите по наличните продукти и услуги.

Според Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, обединената институция става по-силна, с по-широка клонова мрежа и капитал, който ще й позволи бъдещ растеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай