Полицаи и жандармеристи пазят реколтата в Кърджалийско

Полицаи и жандармеристи пазят реколтата в Кърджалийско  | StandartNews.com

Полицаи и жандармеристи ще се грижат за опазването на селскостопанската реколта от престъпни посегателства през тази година. В изготвения план от ОД на МВР-Кърджали са предвидени конкретни мерки за охрана на продукцията, информират от пресцентъра на полицията.

Ежедневно полицейски наряди ще бъдат насочвани към селскостопанските райони за предотвратяване на кражби. Предвидени са срещи с кметовете на населени места и ръководствата на охранителни фирми за засилване на бдителността по места, за набелязване на конкретни мерки за охрана на складовите бази, в които се съхранява продукция. Специални инструктажи са предвидени за назначените със заповеди на кметовете полски пазачи.

По време на кампанията са предвидени операции за проверки на пътни превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция. Ще се извършва контрол и за спазване на изискванията за пожарна безопасност, за да не се допуснат пожари.
районите на пунктовете за изкупуване на селскостопанска продукция ще има засилено полицейско присъствие. Полицията призовава производителите да подават своевременно сигнали, ако има престъпни посегателства върху селскостопанска продукция с оглед бързото разкриване на извършителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай