Подпомагат с милион завод за медицинска апаратура

Ще се изгражда инфраструктура във връзка с проект на „БТЛ ИНДЪСТРИЙЗ” в Пловдив

Подпомагат с милион завод за медицинска апаратура | StandartNews.com

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) във връзка с изпълнението на сертифициран инвестиционен проект на „БТЛ ИНДЪСТРИЙЗ” в гр. Пловдив.

Изпълняваният от дружеството сертифициран инвестиционен проект е за изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура, в гр. Пловдив. Проектът предвижда инвестиции в размер на 10,5 млн. лв. и разкриване на 80 нови работни места.

Предстои подписването на договори между Министерството на икономиката и дружеството и между министерството и Община Пловдив за изграждане на инфраструктурата. След подписването на договорите на Община Пловдив ще бъдат отпуснати средства в размер на 1,02 млн. лв. за изграждане на заявената пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположено предприятието. Средствата ще са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по ЗНИ.

„Мерките за насърчаване на инвестициите, с които ще бъдат финансирани изграждането на публична инфраструктура ще имат значим антикризисен ефект“, коментира икономическият министър Лъчезар Борисов. По думите му  тези мерки имат важен антикризисен ефект по отношение на подпомагането на инвеститорите за запазването и създаването на нови работни места. „В период на криза, чиято продължителност не е известна, от особена важност е подкрепата на държавата за новите инвестиции и заетостта“, допълни той. Борисов подчерта, че  насърчаването на успешното изпълнение на проектите в производството ще съдейства в кратки срокове след отмяна на извънредното положение дружествата да дадат своя принос за възстановяването на икономиката.

Община Пловдив има задължение да изгради пътната инфраструктура. Ще бъдат изградени елементи от общинска пътна инфраструктура: част от “Улица „Владая” и връзка с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток”, гр. Пловдив“. Пътят стига до границите на имота, в който ще се изпълнява сертифицираният по ЗНИ инвестиционен проект на „БТЛ Индъстрийз“ АД.

Изграждането на новата инфраструктура е от съществено значение за създаването на условия за бъдещи потенциални инвеститори, за усвояване на територията около посочения обект, а именно – свързващи пътни връзки, допълващи транспортната, логистичната и комуникационна достъпност на зоната около ул. „Владая“ и в т.ч. прилежащата Източна икономическа зона на гр. Пловдив.

„БТЛ Индъстрийз" АД, част от „БТЛ Холдингс", е световен лидер в разработката, производството, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления: физиотерапия, кардиология и естетична медицина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай